Ani si nevybalujte, paní Müllerová! Zaorálek útočí kvůli sockartě

21.11.2012 9:06

Kdopak to s ministryní práce Ludmilou Müllerovou (TOP09) asi promluvil, že náhle změnila názor na užívání kritizovaných sKaret, ptá se místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD). Jako bývalá šéfporadkyně Drábka totiž musela dobře vědět, jak smlouva s Českou spořitelnou vypadá, píše Zaorálek na svém blogu.

Ani si nevybalujte, paní Müllerová! Zaorálek útočí kvůli sockartě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Pokud je Ludmila Müllerová pouze převlečený pan Drábek, tak nemá smysl, aby se na ministerstvu vůbec ubytovávala. Ten Augiášův chlívek po panu Drábkovi je třeba začít čistit a ne v něm pěstovat květinky,“ míní místopředseda sněmovny s tím, že je dobře, že tu máme premiéra Nečase, jenž stihl prohlásit, že povinné sKarty jsou mrtvé a že už jedná s Českou spořitelnou. Akorát to prý vypadá, že se premiér a jeho ministryně neumějí dohodnout, jak to s povinností "sockarty" vlastně je.

Svatá prostoto, k čemu jsou náměstci?

Podle Zaorálka je zvláštní, když Nečas tvrdí, že byl s celou vládou také podfouknut a že o tom nic nevěděl. „Svatá prostoto. Každý, kdo chtěl, si mohl smlouvu s Českou spořitelnou vyhledat na webových stránkách ministerstva práce a sociálních věcí. A k čemu pak mají vládní koaliční strany své náměstky na ministerstvech?“ ptá se.

Sám poslanec soudí, že sKarta musí být zrušena. Smlouva je totiž nezákonná a protiústavní, protože žádný občan nemůže být nucen činit to, co mu zákon neukládá. Navíc je podle Zaorálka skandální, že se ministerstvo ve smlouvě zavázalo vyvinout maximální úsilí k tomu, aby se na sKarty převedly i výplaty důchodů, nemluvě o tom, že za zády parlamentu byl přijat závazek za příští ministry a vlády.

Tento mimořádně výhodný obchod pro bankovní ústav, který bude na svých účtech spravovat miliardy, nebyl ani řádně vysoutěžen podle zákona o veřejných zakázkách. „Oni to pánové Drábek a Šiška České spořitelně jen tak přidělili. Vše určitě jen z čiré nezištnosti…,“ dodává politik.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …