Armáda bojuje s horkem: Na štábu padla ve dvě, Hradní stráž smí pochodovat

20.08.2012 17:08

Náčelník generálního štábu Armády ČR Petr Pavel v úterý vydal doporučení upravující běžný režim armádních příslušníků s ohledem na extrémní vedra. Armáda dostává pravidelná meterologická hlášení a na základě varování před extrémním horkem náčelník generálního štábu již dopředu doporučil některá opatření.

Armáda bojuje s horkem: Na štábu padla ve dvě, Hradní stráž smí pochodovat
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vojenský speciál na afghánském letišti

„Cestou náčelníka generálního štábu šlo doporučení na útvary, ať zkrátí pracovní dobu,“ uvedla mluvčí generálního štábu Mira Třebická. Sám generální štáb šel příkladem a jeho zaměstnanci v úterý pracovali pouze do 14.00. „Je to vždy ale na rozhodnutí příslušného velitele,“ dodala štábní mluvčí.

Kvůli extrémnímu horku a suchu vojáci například omezují cvičné střelby, zvláštní režim mají i příslušníci Hradní stráže. Vojáci nebudou na Hradčanech stát v tradičních „budkách“, ale mohou se během služby pohybovat po vymezeném prostoru. Během celého léta oblékají vzdušnější variantu uniforem. „Mají též zajištěný přísun tekutin,“ ujistil zástupce velitele Hradní stráže Karel Kroupa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…