Armáda bude rekrutovat. Chce až 800 nováčků

30.01.2012 15:38

Armáda letos plánuje do svých řad přijmout 800 nováčků, aby zastavila zvyšování věkového průměru vojáků. Nábory mají zajišťovat dvě hlavní centra - jedno v Čechách a druhé na Moravě a mají být kvalitnější, než tomu bylo v minulosti.

Armáda bude rekrutovat. Chce až 800 nováčků
Foto: Archiv
Popisek: Pandur II

Více než 200 nových vojáků již do armády nastoupilo v lednu. Zhruba 20 z nichž nastoupilo přímo k útvarům, dalších 185 mužů a žen zahájilo tříměsíční základní výcvik ve Vyškově. Ministr obrany Alexandr Vondra již loni uvedl, že armáda potřebuje ročně nabírat 600 i více lidí, aby nestárla. Další nábory by se měly uskutečnit v dubnu, červenci a říjnu.

Armáda se snaží nábory zkvalitnit. I proto chce rekrutace nováčků soustředit do dvou center, v nichž budou odborníci vybírat vhodné uchazeče. Cílem je vyhledávat vojáky aktivně a ukázat jim, že služba v armádě je perspektivní.

Bílá kniha obrany, která určuje koncepci rozvoje armády v následujících deseti letech, uvádí, že armáda ztrácí konkurenceschopnost na trhu práce. Autoři dokumentu upozorňují i na to, že v uplynulém desetiletí se v armádě kvůli předraženým a nesystémovým investicím a škrtům v rozpočtu nahromadil vnitřní dluh ve výši až 90 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…