Asi mě neposloucháte, já říkám... Veřejnoprávní redaktorka vytočila Babišova experta na dopravu

28.09.2019 8:33

Do pátečních Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu zavítal jeden z expertů hnutí ANO na dopravu, poslanec Milan Feranec. Okomentoval komplikace kolem tendru na mýto. Jako bývalý náměstek resortu dopravy z časů ministra dopravy za hnutí ANO Dana Ťoka poznamenal, že současné problémy jsme vůbec nemuseli mít, kdyby vláda ODS v roce 2006 dělala, co měla. V jednu chvíli se Feranec rozzlobil na moderátorku pořadu Marii Bastlovou.

Asi mě neposloucháte, já říkám... Veřejnoprávní redaktorka vytočila Babišova experta na dopravu
Foto: repro ČT
Popisek: Milan Feranec na snímku vpravo vedle exministra dopravy Antonína Prachaře

V tuto chvíli je prý jasné, že od 1. prosince 2019 se bude mýto vybírat dál, a to satelitním systémem. Ministerstvo má prý přibližně rok na to, aby spory kolem tendru vyřešilo. Ale jak přesně je vyřeší? „To se musíte zeptat na ministerstvu, já tam už rok nejsem,“ poznamenal Feranec s tím, že kdyby stát vybíral provozovatele mýtného systému už v roce 2006, tedy za časů vlády Mirka Topolánka, nemuseli jsme prý mít současné problémy.  

„Ale já věřím, že to ministerstvo zvládne a mýto se vybírat bude, s co nejmenšími komplikacemi uživatelů,“ podotkl host s tím, že na mýtu se rok co rok vyberou miliardy korun, které by v případě problémů scházely státnímu rozpočtu.

Moderátorka Marie Bastlová připomněla, že kvůli mýtnému tendru Ferance na jaře letošního roku navštívila policie. A Feranec se rozesmál. Poznamenal, že novináři často vědí o policii víc než on. Po chvíli uvedl, že ho policie opravdu navštívila, on strážcům zákona zodpověděl pár otázek a neví, zda a jak se celá věc vyvinula dál.

„To je vážná věc, nezlehčujme to,“ reagovala na Ferancův smích Bastlová.

A poslanec pozvedl hlas. „Já jenom říkám, a asi mě neposloucháte, že v březnu mě policisté navštívili, položili mi pár otázek, které jsem jim zodpověděl, a vyžádali si můj mobilní telefon, a nevím, co bych k tomu měl říci dalšího,“ zaznělo z úst Ferance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…