Auto a ukopnuté zrcátko. Server propírá Babišova poslance, který přišel z TOP 09

22.11.2013 8:05

Matěj Fichtner, který byl zvolen poslancem za ANO, má za sebou kariéru v TOP 09. Server Týden.cz připomíná, že z TOP 09 musel odejít po tom, co vyšlo najevo, že služební auto zneužívá k osobním účelům. Prozradilo se to při patálii s ukopnutým zrcátkem. Fichtner nicméně tvrdí, že šlo o špinavý boj tehdejších spolustraníků.

Auto a ukopnuté zrcátko. Server propírá Babišova poslance, který přišel z TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš a hnutí ANO

Za TOP 09 vykonával Fichtner radního na Praze 8. Stranu musel opustit kvůli zneužívání služebního auta k soukromým cestám do Litvínova. Týden.cz připomíná, že v roce 2011 kdosi ukopl v Litvínově jeho služebnímu autu zrcátko. Pak podle Týdne začal Matěj Fichtner lhát pojišťovně, aby získal náhradu škody.

Fichtner prý totiž nahlásil, že mu někdo zrcátko urazil před jeho bydlištěm v Praze 8. V průběhu řízení však kdosi na radnici poslal sérii fotografií, které odhalily, že Fichtner s autem jezdí za příbuznými do Litvínova. Na jednom snímku byl prý jeho superb na severu Čech zachycen i v den, kdy měl údajně stát v Praze. On sám cestování načerno přiznává, tvrdí však, že jinak šlo o špinavý boj tehdejších spolustraníků.

Pro některé jsem byl trnem v oku

Fichtner podle informací Týdne.cz po téhle příhodě z funkce radního odstoupil. Spolustraníci prý však chtěli, aby odešel i ze zastupitelstva. "Nejvíce vadilo, že lhal. Vyzvali jsme ho, aby přišel na jednání, které bylo svoláno kvůli těmto problémům. Nakonec vyloučení předešel a sám z TOP 09 vystoupil," uvedla současná předsedkyně regionálního sdružení TOP 09 v Praze 8 Markéta Adamová.

Sám Matěj Fichtner tvrdí, že jde o politický boj. "Ono to není tak, že bych úmyslně falšoval knihu jízd. Ono se to tehdy tak do ní vpisovalo. Částečně samozřejmě cítím chybu, měl jsem auto používat ke služebním účelům. Celá věc má ale úplně jiné souvislosti," reagoval na dotaz serveru Týden.cz.

Server uvádí, že podle svých slov Fichtner razantně vystupoval proti dodatkům mezi radnicí Prahy 8 a Metrostavem na dlouhodobě kritizovanou výstavbu radnice této městské části za stamiliony korun "Stěžoval jsem si s některými kolegy na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Byl jsem některým lidem trnem v oku a neustále mě sledovali. To oni mi tehdy ukopli to zrcátko," tvrdí nový poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…