Auto najelo do davu. Šest mrtvých v Belgii

20.03.2022 15:04

Šest lidských životů si vyžádala událost v belgickém městě La Louviere. Do karnevalového průvodu tam vjel zatím z neznámých důvodů řidič s autem. Další několik desítek lidí je zraněno. Píše o tom server iDnes.cz.

Auto najelo do davu. Šest mrtvých v Belgii
Foto: wikipedia
Popisek: Belgická vlajka.

K nehodě došlo v neděli v pět hodin ráno. Do davu místních najelo auto. Lidé byli shromážděni kvůli místnímu karnevalu. Na místě vyhaslo šest lidských životů, téměř čtyřicet lidí bylo zraněno a dvacet lidí lehce. V danou chvíli, kdy do davu najelo auto, jich na místě bylo zhruba sedmdesát. 

Řidič auta, jenž do davu vjel z dosud neznámých příčin, skončil ve vazbě. Po nehodě však pokračoval nejprve v cestě, ale byl zastaven. Uvedlo to vedení města ve svém prohlášení.

„Slyšeli jsme obrovský hluk. Auto doslova vjelo do skupiny lidí. Je to scéna, o níž jsem si nemyslel, že ji kdy v životě uvidím,“ uvedl k incidentu zpravodaj společnosti RTL.

„Mé myšlenky jsou s oběťmi a s jejich blízkými. Veškerá moje podpora směřuje také k záchranným službám za poskytnutou pomoc,“ prohlásil belgický premiér Alexander De Croo. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

21:55 „Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

„Co jsme od února 2022 naučili Putina? Jen to, že jsme banda totálně zas *aných vtipálků a klaunů,“ …