Až budeme mít vnitro, půjdou sedět všichni, řekl mi Babiš. Sice jen ten druhý, ale i tak to prý přeběhlou poslankyni Zelienkovou vyděsilo

18.09.2017 17:46

Poslankyně Kristýna Zelienková, která kandiduje do sněmovny za TOP 09, napsala pár řádek o rozhovoru, ze kterého jí přecházel mráz po zádech. Hlavní postavou byl Babiš. Miloš Babiš.

Až budeme mít vnitro, půjdou sedět všichni, řekl mi Babiš. Sice jen ten druhý, ale i tak to prý přeběhlou poslankyni Zelienkovou vyděsilo
Foto: ANO
Popisek: Poslankyně Kristýna Zelienková.

Nezapomněla však na to, co v hnutí ANO zažila. A před nadcházejícími sněmovními volbami se rozhodla o některé své zkušenosti podělit. Upozornila na poslance Miloše Babiše, jenž je také poslancem hnutí ANO, ale s Andrejem Babišem není v žádném příbuzenském vztahu. Bavili se prý spolu o tom, jak si hnutí ANO představuje onen boj s korupcí, proti které Babiš a jeho spolustraníci brojí celé roky, ale reálné výsledky jeho snah jsou podle poslankyně sporné.

Z toho, co slyšela z úst Miloše Babiše, se Zelienková zděsila. „Až budeme mít ministerstvo vnitra, půjdou sedět všichni, to zařídíme,“ řekl podle poslankyně poslanec Miloš Babiš. Politička se o tom rozepsala na sociální síti Facebook. Když zachytila tato slova, začal jí prý přecházet mráz po zádech, protože začala přemýšlet o tom, zda se už brzy nevrátíme do totalitního státu, jaký jsme tu měli na přelomu čtyřicátých a padesátých let minulého století.

„A mně se vybavila 50. léta a zamrazilo mě. Určitě se najde hodně lidí, kteří se toho nebudou moct dočkat. Neuvědomují si, že jednoho dne může někdo nečekaně zazvonit i u jejich dveří,“ varovala politička.

Kristýna Zelienková doslova napsala:

Tak jsem diskutovala s Milošem Babišem, jmenovcem AB. Není to jeho bratranec ani jiný příbuzný, pouze spolustraník. Ptala jsem se ho, kde jsou ty sliby o likvidaci korupce na ministerstvech, o potrestaných nepoctivých politicích. Čtyři roky o tom mluvili, čtyři roky na to lákají voliče, byli ve vládě, měli ministerstva a nic, jediný vyšetřovaný je sám AB. A pak mě kolega až se zvráceným šklebem ujistil, že to začne teprve teď: "Až budeme mít ministerstvo vnitra, půjdou sedět všichni, to zařídíme." řekl. A mně se vybavila 50. léta a zamrazilo mě. Určitě se najde hodně lidí, kteří se toho nebudou moct dočkat. Neuvědomují si, že jednoho dne může někdo nečekaně zazvonit i u jejich dveří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…