Až se na ulici bude střílet, můžete si přečíst tento návod, jak se zachovat

03.12.2015 16:05

Návod na to, jak přežít se zdravou kůží občanské nepokoje, nebo dokonce válku, přinesl server Ozbrojeneslozky.cz. Nejprve upozornil na to, že ani doma nejste v bezpečí, protože dříve či později dav zaklepe na dveře a dělostřelecký granát prosviští vaším oknem. A hlavně vám dojdou zásoby.

Až se na ulici bude střílet, můžete si přečíst tento návod, jak se zachovat
Foto: repro RT tv, tan
Popisek: Střelba v Kodani si vyžádala nejmíň jednu oběť

Přesto, co udělat v první fázi, kdy se opravdu vyplatí nevystrkovat hlavu na ulici, je nasnadě… Zavřete a zataraste dveře a okna. Když bude možné se promenádovat u oken, přelepte je lepenkou, aby v nich roztříštěné sklo zůstávalo viset. Zatemněte je. Je-li to možné, zatlučte prkna zvenku před okna.

Celý text je ZDE

Je také nutné vyhodnotit zásoby potravin. Kdybyste se dostali ještě zavčasu do obchoďáku, kde už ale rabují chladnokrevnější jedinci, berte jen konzervy a balenou vodu. Tu si natočte i z kohoutku, co jen nádoby v domácnosti poberou. Nezapomínejte totiž, že mezi prvními bude z provozu vyřazena trafačka. Všechno v lednici se zkazí, zřejmě si nebudete schopni nic ohřát, také čerpadlo na vodu se zastaví nebo vodu brzy někdo zkazí nebo nakazí. Také může přestat jít topení.

Místo na WC vykonávejte potřebu do kyblíku nebo hrnce

Pokud nepoteče voda, nebude čím splachovat záchod. Takže přemýšlejte a plánujte. Ne že si první den celá rodina toaletu nezvratně zaplní. Všichni by měli vykonávat potřebu do kyblíku nebo hrnce, a kdykoli to lze, je nutné fekálie vyhodit z okna.

V nádržce WC si nechte oněch deset litrů vody na důležitější věci. Současně se od počátku doporučuje omezit konzumaci jídla i vody. „Budete mít sice méně energie, ale také déle vydržíte a budete méně často potřebovat vykonat potřebu,“ vysvětluje web.

Doporučuje také, kde je doma v době konfliktu nejvíce bezpečno. Naznačuje, že ideální je zalézt do prázdné vany, protože dobře kryje. A obvykle v koupelně nejsou okna.

Užitečné je rádio na baterky. Ale pozor, jakou stanici naladíte

Je dobré mít u sebe klasické rádio na baterky nebo rádio na kličku. „Pokud nechcete jít na ulici a halekat na snajpra na střeše, jak to vypadá na jihozápadní výpadovce z města, rozhlas je jedinou šancí, jak životně důležité informace získat. Ale pozor na to, jak je vyhodnotíte – a to nejen pokud si omylem naladíte propagandu nepřítele,“ upozorňuje web.

Před znásilněním může ochránit kečup. Ale asi ne vždy

Doporučuje rovněž, jak za krizové situace hospodařit s penězi. „Jestli si myslíte, že když se situace na pár dnů zklidní, odvážíte se ven a za několikanásobek běžné ceny tam seženete chleba nebo další konzervy, že je to znamení dál vytrvat, tak jste blázni,“ varuje server s tím, že za „poslední“ peníze si sice zásoby máte koupit, ale hlavně jsou důležité na přesun. Peníze a cennosti budete totiž potřebovat na někoho, kdo vás dostane pryč. „A tomu taky nedávejte všechny, budete potřebovat ještě na úplatky pro hlídky na checkpointech. A ani těm nedávejte všechny, protože budete potřebovat finance i na přežití tam, kam utečete,“ varuje server před lehkomyslným utrácením v době nepokojů.

Server se také zabývá otázkou, která za války trápí především ženy. Totiž jak ochránit ženy před znásilněním? „Na civilizovanější muže, které cestou můžete potkat, by mohla platit menstruace, sic by šlo o vložky polité kečupem. Ale ruku na srdce, tohle nevadí ani spoustě normálních lidí. Tak potom informace, že trpí pohlavní chorobou. Na to ovšem existují kondomy. Možná nějaké ošklivé nalíčení pohlavních otvorů (šedivé šminky)? Vážně nevím...,“ přiznává autor článku určitou bezradnost v této oblasti.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…