Bábek: Zoufalství a neschopnost vlády. A přihrávka desítek miliard ze státní kasy do kapes oligarchů

08.06.2021 18:45

Podnikatelský odborář Radomil Bábek se ostře vymezil proti záměru na nové rozšíření pravomoci Ministerstva zdravotnictví, které by mělo nastat úpravou pandemického zákona. Podle Bábka jde o přiznání neschopnosti a bezradnosti vlády.

Bábek: Zoufalství a neschopnost vlády. A přihrávka desítek miliard ze státní kasy do kapes oligarchů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radomil Bábek

„Ještě jsme ani nesečetli všechny škody, které vláda svým protiprávním jednáním způsobila, a ministři už přicházejí s nápadem uzákonit si preventivní plošné uzavírání celé země. Vlastně je to potvrzení tragické zoufalosti a neschopnosti kabinetu řešit jakýkoli problém věcně, koncepčně a především podle již existujících zákonů,“ říká předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek. Ministrům se podle něho zalíbilo řídit společnost restriktivně; to je oblíbená kratochvíle diktátorů. Heslo „prostě to zakážeme“ nemá prý v civilizované zemi co dělat.
 

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí
 
Podnikatelské odbory připomínají, že vláda se mimo zákon vědomě pohybuje již od února letošního roku. „Odhalily to e-maily úředníků a opakovaně to potvrzují rozhodnutí Nejvyššího správního soudu. Nezákonné bylo uzavření maloobchodu. Nezákonné bylo uzavření služeb. Nezákonné bylo uzavření restaurací. Nově soud pravomocně rozhodl, že nezákonné bylo i uzavření škol. Vláda v krizi fatálně selhala. Její diletantství negativně ohrozilo život a práci 10 milionů obyvatel,“ myslí si Bábek.
 
Výrok vicepremiéra Havlíčka – nebyli jsme právní špílmachři – dostává podle předsedy Podnikatelských odborů Radomila Bábka nový rozměr. „Na první pohled to vypadá, a pravomocné rozsudky soudu to potvrzují, že by se současní ministři ve věci dodržování zákonů neuplatnili ani jako náhradníci v týmu, který se snaží hrát okresní přebor. Děsivé však je, že ‚díky‘ nelegálním opatřením přihráli desítky miliard korun ze státní kasy do kapes miliardářů a oligarchů. Bylo právě to skrytým, ale skutečným důvodem protiprávního jednání vlády?“ ptá se na závěr Bábek.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…