Babiš... Cože? Zveřejněn průzkum voleb, totálně proti číslům ČT. A Česko na nohou

12.09.2018 9:42

Úterní Televizní noviny na TV Nova přinesly průzkum společnosti SANEP o aktuálním volebním potenciálu. Co naznačuje o volbách v Praze, Brně a Ostravě?

Babiš... Cože? Zveřejněn průzkum voleb, totálně proti číslům ČT. A Česko na nohou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Největší volební potenciál má v Praze hnutí ANO, které má více než 26 %. Za ním jsou Piráti s 24 procenty a Spojené síly pro Prahu s téměř 24 procenty. V Brně je podle volebního potenciálu první ANO s 26,9 procenty, následované ODS s podporou Svobodných. Třetí by byli Piráti. 

Anketa

Chcete, aby Česko dočasně přijalo 50 dětí ze Sýrie, jak navrhuje europoslankyně Šojdrová?

5%
95%
hlasovalo: 14273 lidí

A hnutí ANO by bylo v čele i podle volebního potenciálu v Ostravě. Společnost SANEP mu přisuzuje 38,7 procenta možných voličů, SPD by získala 18,7 % a třetí KSČM 15,6 procenta. 

Průzkum najdete ZDE.

Tn.cz pak přinesl i graf, kde se liší volební potenciál dle rozhodnutých voličů.

 

Průzkum volebního potenciálu se tak liší od toho, který zveřejnil server ČT24.cz na základě výsledků společností Kantar TNS a Median. Podle něj by v Praze byli jasným vítězem Piráti a ODS. Obě strany by zde mohly získat až 33 procent. Hnutí ANO by podle všeho mělo získat až čtvrté místo se ziskem možných 23,5 procenta. 

V Brně má podle ČT24 nejvyšší volební potenciál rovněž hnutí ANO Andreje Babiše. Těsně za ním je však koalice ODS a Svobodných, o čtyři procenta za nimi jsou Piráti. Obdobně by hnutí ANO zvítězilo také v Ostravě, kdy volbu zvažuje až 42 procent lidí. 

Původní text ZDE

Na průzkum v Televizních novinách pak poukázal i kandidát ODS na primátora v Ostravě Zdeněk Nytra. Tomu se totiž nelíbilo, že TV Nova opomněla ve zpravodajství právě ODS.

„Mediální hry se rozeběhly naplno. A hned tu máme přešlap TV Nova a agentury SANEP v průzkumu předvolebních preferencí pro Ostravu. Vypadá to, že tak trochu ‚zapomněly‘ uvést preference ODS. I při sebevětší snaze to lze jen těžko považovat za ‚chybičku, která se prostě občas stane‘,“ poznamenal Nytra.

A zděšení nad průzkumy zavládlo i u antibabišovských skupin na sociálních sítích. „Viděli jste teď volební průzkum v Praze? Jako vede ANO? Co to je?“ píše například jedna z uživatelek.

„To snad ne? To musí být podvod,“ poznamenala další. „Tomu nevěřím... Praha je pravicová. Nějaké ANO tu nemá šanci,“ podotýká i další uživatelka. 

„Hory vidět jdou, ale doly ne. Tady to komunistické myšlení pořád je hodně, volí ty, co jim tam tu bídu způsobují. A do toho ještě Okamura jim tam přiveze uprchlíky,“ poznamenala pak další pisatelka k vysokému vítězství ANO v Ostravě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…