Babiš: Domluvíme se s ČSSD na resortech. A její orgány to buď schválí, nebo neschválí

16.04.2018 12:05

Hnutí ANO uložilo svému předsedovi a premiérovi v demisi Andreji Babišovi, aby se vrátil k politickým jednáním s ČSSD. Po schůzce s prezidentem Zemanem Babiš řekl, že nepotřebuje od hlavy státu rady, protože ví, jak má s ČSSD vyjednávat. Podle deníku Právo teď sociální demokraty napíná.

Babiš: Domluvíme se s ČSSD na resortech. A její orgány to buď schválí, nebo neschválí
Foto: screen
Popisek: Andrej Babiš před novináři v Lánech.

Minulý týden Babiš tvrdil, že vládu půjde sestavit jen s podporou hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okmury a komunistů. Jenže hnutí ANO mu vystavilo stopku a uložilo mu obnovit jednání s ČSSD. Jednání mezi těmito stranami před časem zkrachovala. Babiš se tedy vrací k jednacímu stolu, ale hodlá sociální demokraty napínat. Nechce jasně říci, zda jim předá resort vnitra, na čemž sociální demokracie trvala v minulém kole jednání.

„Já už mám zájem to ukončit a požádat o důvěru. Není důvod, abychom se během týdne nedomluvili na resortech, a orgány ČSSD to buď schválí, nebo neschválí,“ řekl Babiš. Předseda Sněmovny z hnutí ANO Radek Vondráček v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize poznamenal, že by resort vnitra mohl převzít někdo nezávislý. Babišovým poslancům se nepozdává, že by měla ČSSD řídit resort vnitra další čtyři roky.

Ať už jednání nakonec dopadnou jakkoliv, voliči dávají najevo, že jim začíná docházet trpělivost. A nejsou nijak zvlášť nadšeni ze žádné z variant, které se jim nabízí. Ukázal to průzkum agentury Median.

„Úřednická vláda stejně jako vláda ANO s ČSSD a tolerancí komunistů má podporu 37 procent lidí, ANO a ODS se zamlouvá 36 procentům. Pro vládu ANO s tolerancí SPD a KSČM je 34 procent, menšinovou vládu ODS, pirátů, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN podporuje 34 procent a koalici ANO, SPD a KSČM 33 procent,“ doplnil deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…