Babiš a Pavel vyrazili do Maďarska. Generál tam ale hned dostal ránu z vyšších kruhů

15.12.2022 16:10 | Ze sítí

Do Maďarska v tomto týdnu zavítali hned dva ze tří nejvážnějších kandidátů na prezidenta, generál Petr Pavel a expremiér Andrej Babiš. Zatímco Babiš jede na maďarsko-srbskou hranici řešit nelegální migraci, Pavel chce s maďarskou veřejností debatovat o dopadu populistických rozhodnutí premiéra Viktora Orbána. A právě cestu generála Pavla sarkasticky komentuje i maďarský státní tajemník pro mezinárodní komunikaci Zoltán Kovács.

Babiš a Pavel vyrazili do Maďarska. Generál tam ale hned dostal ránu z vyšších kruhů
Foto: z internetu
Popisek: Pavel a Babiš

Babiš podle informací serveru iDnes.cz míří na maďarsko-srbskou hranici kvůli jednání o ilegální migraci s maďarskou prezidentkou Katalin Novákovou a se srbským prezidentem Aleksandarem Vučićem.

A generál Pavel jede za maďarskou veřejností, aby se dozvěděl, jak pociťují „populistickou“ vládu Viktora Orbána. Právě populismus Pavel na twitteru označil za největší problém České republiky, pokud by se prezidentem stal Andrej Babiš.

„Mým největším soupeřem je populismus a snaha Andreje Babiše ‚orbanizovat‘ Česko, jeho bych nikdy nepodpořil a v žádném případě nevolil. Proto dnes jedu do Maďarska vyslechnout si konkrétní detaily, jak Orbánův populismus, který Babiš obdivuje, komplikuje životy lidí,“ uvedl Pavel na twitteru a přidal zprávu z maďarské čerpací stanice, kde stojí benzín v průměru o 3 Kč více než v Česku.

Cesty obou kandidátů si povšiml maďarský státní tajemník pro mezinárodní komunikaci Zoltán Kovács, který má o favoritovi českých prezidentských voleb jasno. „Jeden z těchto kandidátů je na straně vítězů. Druhý rád chodí na kafe s liberálními novináři a Sorosem financovanými nevládními organizacemi v Maďarsku,“ uvedl na twitteru a ironicky dodal, že v Maďarsku přeci svobodná média neexistují.

Pavel je podle něj zástupcem evropské liberální levice, která má potřebu neustále Maďarsko kritizovat. „Tohle je učebnicový příklad toho, jak funguje mezinárodní levice, a liberálové: označují Maďarsko jako strašáka Evropy a nemají žádné vlastní svěží politické nápady. Generál se například staví proti větší spolupráci Visegrádské čtyřky, která přitom přináší skvělou regionální spolupráci při prosazování našich společných zájmů. Smutné,“ dodal Kovács.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co je to za dobu,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevemeno , 15.12.2022 16:47:49
že pořád někoho poučujeme, jak se má chovat? Nechte to na Maďarech, to je jejich premiér! A dostal v posledních volbách tolik hlasů, že se o tom může evropským politikům jen snít. A co mě štve dvojnásob: náš prezident k tomu neustálému peskování svého ,,maďarského přítele" (sám ho tak nazval) mlčí. Býval to jiný kabrňák. Bejvávalo, bejvávalo....

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…