Babiš bude v Dubrovníku jednat na summitu evropských zemí s Čínou

12.04.2019 6:10

Český premiér Andrej Babiš bude dnes v Dubrovníku jednat na summitu předsedů vlád střední, jihovýchodní a východní Evropy a Číny v rámci platformy 16+1. Předsedu vlády do Chorvatska doprovází i skupina více než 20 českých podnikatelů, kteří se dnes ráno zúčastní obchodního fóra či individuálních jednání s čínskými partnery.

Babiš bude v Dubrovníku jednat na summitu evropských zemí s Čínou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš na 5. celostátním sněmu Hnutí ANO

Babiš se již ve čtvrtek na okraj summitu setkal se svým čínským protějškem Li Kche-čchiangem. Po jednání uvedl, že čínské investice v České republice zatím nejsou na zcela uspokojivé úrovni. Jak dodal, je třeba, aby se "bezpočetné návštěvy a kontakty promítly i do byznysu".

Cílem platformy 16+1 je prohlubování ekonomické spolupráce, vedle Česka je do ní zapojeno dalších deset členů Evropské unie (Bulharsko, Chorvatsko, Estonsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Polsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko) a pět států mimo unii (Albánie, Bosna, Makedonie, Černá Hora a Srbsko). Česko loni hostilo investiční fórum platformy na Pražském hradě. Jak Babiš řekl ještě před odletem do Chorvatska, platforma se nyní rozšíří ještě o Řecko.

Nynější summit je již osmým v řadě, první se uskutečnil v roce 2012 ve Varšavě. Jednání se bude věnovat zejména spolupráci v oblasti obchodu a investic, infrastruktury, dopravy a logistiky, energetiky, průmyslu, kultury, vzdělání či cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…