Babiš do konce roku nebude chodit do debat. Leden si ještě rozmyslí

25.11.2022 14:50

Předseda opozičního hnutí ANO a uchazeč o post hlavy státu Andrej Babiš se do konce roku nezúčastní žádné debaty prezidentských kandidátů. Strategii pro leden teprve s týmem bude řešit, sdělil.

Babiš do konce roku nebude chodit do debat. Leden si ještě rozmyslí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Bývalý premiér, předseda hnutí ANO navštívil Pardubice

Babiš doplnil, že chodí do debat s občany. „Takže kdo chce se mnou debatovat, rád ho uvidím,“ dodal. Dnes například bývalý premiér navštěvuje Napajedla a Luhačovice ve Zlínském kraji, příští týden Stříbro či Mladou Boleslav.

Místopředsedkyně ANO Alena Schillerová novinářům řekla, že jde o Babišovo rozhodnutí. Zdůraznila, že jeho názory jsou dostatečně známé. „Byl to ministr financí, úspěšný premiér i v té těžké covidové době. Všichni vědí, co si myslí a jakou politiku prosazuje. Pro něj je nejpodstatnější být mezi lidmi a debatovat s nimi,“ uvedla.

Kromě televizních debat se Babiš nezúčastní například ani on-line diskuse s žáky a studenty, která se pod názvem Zavolíme uskuteční 1. prosince. Svou neúčast omluvil pracovními důvody. Dosud také jako jediný z favorizovaných kandidátů nepotvrdil účast v lednové superdebatě České televize.

ČT v pondělí nabídla televizím Nova a Prima uspořádat společnou Národní prezidentskou debatu se společnou dramaturgií i zastoupením moderátorů všech tří médií. Obě soukromé stanice to ale odmítly s odkazem na rozdílné pojetí debat a odlišné dramaturgické přístupy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…