Babiš k německé TV: Útok Německa proti Česku! Kvůli migraci

18.04.2019 12:41

Premiér Andrej Babiš v obsáhlé reakci pro ParlamentníListy.cz ostře odmítl tvrzení německé televize ZDF, že by díky politice vydělával na dotacích a zapletl se do podvodu. Německá média na něho prý útočí, protože bojuje proti migraci.

Babiš k německé TV: Útok Německa proti Česku! Kvůli migraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Německá televize ZDF ve svém investigativním pořadu ZDFzoom uvedla reportáž o českém premiérovi, ve které tvrdí, že Babiš vydělává peníze politikou a nechal změnit pravidla týkající se evropských fondů, aby to bylo výhodné pro Agrofert. Němci zároveň upozornili, že kvůli kauze Čapí hnízdo se Andrej Babiš zapletl do podvodu.

Anketa

Přispějete na obnovu katedrály Notre-Dame?

hlasovalo: 13038 lidí

ParlamentníListy.cz se předsedy vlády zeptaly, co si o reportáži myslí a zda obsah pořadu nemůže poškodit jeho pozici v rámci Evropské unie.

„Reportáž ZDF nemá nic společného se seriózní novinařinou. Jak tato televize, tak i další německá promigrační média o mně natáčejí totálně vymyšlené reportáže, konstatuje předseda vlády pro PL.

Důvod, proč se média u našeho západního souseda zabývají Babišem, je dle jeho vlastních slov jiný. „Chápu, nelíbí se jim, že bojuju v Evropě proti migraci za české zájmy, za zájmy našich lidí, a ne za zájmy velkých zemí, jako je právě Německo nebo Francie. Je to aktivita německých médií proti státům V4, které těmto proliberálním a promigrantským médiím a skupinám vadí,“ míní Babiš.

„Z firmy jsem odešel v roce 2014 a nemám s ní nic společného. Fakta týkající se mé bývalé firmy jsou jasná: Její hlavní příjmy tvoří chemické továrny, ne dotace. Navíc odvádí státu na daních a na pojištění mnohem víc, než získává na dotacích. Agrofert investoval ze svého za posledních 10 let 100 miliard korun do rozvoje firem! Naopak dostal jen 3 % investičních dotací. Navíc schválených za předchozích vlád, ve kterých jsem nebyl. A na daních a na pojištění odvedla státu 30 miliard,“ odráží premiér kritiku.

Dále odmítá, že by svým politickým působením vydělával. „A tvrzení, že vydělávám na politice, je úplně směšné. Za prvé jsem celou firmu vložil dle zákona Lex Babiš do svěřenského fondu. A celý svůj plat premiéra posílám na samoživitelky. Ze státních peněz opravdu nežiju, do politiky jsem vstoupil jako podnikatel a člověk, který už vydělal dost peněz, nikdo mě nemůže uplatit a z dotací opravdu nežiju,“ dodal Andrej Babiš pro ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…