Babiš k odposlechům: Nic jsem prezidentovi neslíbil

24.08.2021 22:40 | Glosa

Premiér Andrej Babiš opakovaně vyvrátil tvrzení prezidenta Miloše Zemana, že by mu slíbil zastavení odposlechů lidí v jeho okolí. V rozhovoru pro Českou televizi opakovaně odmítá i to, že by u jejich jednání o této záležitosti byl kancléř Vratislav Mynář, jak hlava státu rovněž uvádí, informují Novinky.

Babiš k odposlechům: Nic jsem prezidentovi neslíbil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Z odposlechů prezident viní Bezpečnostní informační službu (BIS), týkat se měly ekonomického poradce Martina Nejedlého a dalších lidí v jeho okolí. Zemanova slova o tom, že se obrátil na Babiše, který mu měl údajně říci, že odposlechy zastavil, označuje Babiš za „nesmysly“.

Původní zdroj ZDE.

„Nic takového jsem neříkal. Všechna setkání, která mám s prezidentem, jsou na čtyři oči. Vylučuji, že by něco takového mohlo proběhnout za přítomnosti pana Mynáře,“ dodal Babiš, který také odmítl, že by o záležitosti někdy mluvil s ředitelem BIS Koudelkou.

Premiér Andrej Babiš již zdůraznil, že odposlechy povoluje soud a on sám nemá pravomoc je zastavit ani povolit a ani se nezajímá o to, koho služby odposlouchávají.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …