Babiš má zlost. Zase roušky? Vojtěcha zítra čeká kartáč

19.08.2020 20:40

Premiér Andrej Babiš (ANO) není spokojen s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví, na jehož základě bude od září opět povinné nosit ve vnitřních prostorách roušky. Předseda vlády novinářům oznámil, že ve čtvrtek hodlá o pravidlech jednat s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO).

Babiš má zlost. Zase roušky? Vojtěcha zítra čeká kartáč
Foto: FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí
Podle mimořádného opatření, které ve středu vydalo Vojtěchův resort, budou roušky opět povinné ve všech vnitřních prostorách, kde se setkává veřejnost. Tedy ve všech obchodech, na úřadech a ve zdravotnických zařízeních.

Roušky si lidé budou muset nasazovat také u holiče či kadeřníka, ve volební místnosti a ani v restauraci, výjimkou je doba konzumace jídla a nápojů.

Stejně tak budou roušky povinné i ve veřejné dopravě.

Ve školách budou muset žáci a studenti mít roušky při pohybu ve společných prostorách škol. Sundat je budou moct ve třídách a v průběhu vyučovací hodiny.

Ještě ten samý den se však nechal předseda vlády slyšet, že se mu takový návrat roušek „vůbec nelíbí“ a „pravidlům nerozumí“. Své výhrady plánuje ministrovi zdravotnictví sdělit ve čtvrtek.

Babišovi nepřijde například logické, proč žáci a studenti nebudou muset mít roušku ve třídách, zato na chodbách ano.

„Já musím říct, že jsem trošku v šoku z toho, co z ministerstva vypadlo. Vůbec se mi to nelíbí,“ řekl nespokojeně ministerský předseda k rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví.

„Proto jsem si pozval na zítra pana ministra a celý ten tým, který o tom rozhoduje, protože když jsem viděl nekonečný seznam výjimek, kterým úplně nerozumím, tak zkrátka to musíme nějak probrat,“ doplnil Babiš.

Souhlasí například s rozhodnutím nošení roušek ve veřejné dopravě, sociálních zařízeních či nemocnicích, což je podle něj správně. „Ale potom je otázka dalších věcí, které jsou tam navrženy. Tam si myslím, že je potřeba se o tom ještě bavit,“ uvedl premiér.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…