Babiš na tenisovém kurtu. Když to viděl Jurečka na traktoru v postižených oblastech...

30.06.2021 16:22

„Spadla mi brada. To jako vážně?“. Marian Jurečka nevěřil, když se v úterý večer podíval na Facebook Andreje Babiše a našel tam premiéra na tenisovém kurtu v póze elegantního obouručného backhandu. Co se mezi oběma bývalými kolegy ze Sobotkovy vlády odehrálo?

Babiš na tenisovém kurtu. Když to viděl Jurečka na traktoru v postižených oblastech...
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předseda KDU-ČSL, Marian Jurečka

Když se ve čtvrtek odpoledne jižní Moravou prohnalo tornádo, Andrej Babiš byl na summitu v Bruselu. Chtěl se okamžitě vrátit do ČR, ale neumožnila to povětrnostní situace. Na Moravu okamžitě vyrazila ministryně financí Alena Schillerová, premiér dorazil během pátku.

Premiér i ministryně navštívili všechny postižené obce. Objevily se jejich fotografie, nad kterými někteří protestovali, že si dělá předvolební kampaň. To však Babiš odmítal.

„Do zasažených obcí na jižní Moravě a Ústecku jsem jel pracovat, ne dělat PR. Opakovaně jsem média žádal, ať mě nefotí a nenatáčí, protože nestojím o žádnou publicitu při tomto neštěstí, které obrátilo naruby životy stovek našich občanů,“ uvedl s tím, že i svého oficiálního fotografa poslal domů.

Marian Jurečka i se svými syny pomáhal v postižené oblasti již od pátku. Do postižených oblastí si dokonce přivezl vlastní techniku včetně traktoru. „Naložil jsem střešní latě, plachty, hřebíky, čelní nakladač, motorovku, nářadí a vyjel směr jih. Asi od 14h jsem na místě,“ psal na svém Facebooku.

V úterý se jako amatérský muzikant zúčastnil charitativního koncertu v kostele v Neratově.

Andrej Babiš v té době již pracoval v Praze. Jak vyplývá z jeho Facebooku, absolvoval setkání s akademiky Univerzity Karlovy, konferenci k prevenci rakoviny, zahájil charitativní šachový turnaj a setkal se s občany v Letňanech.

Poté si tamtéž zahrál pétanque a tenis. Právě fotografie z kurtů konsternovala Mariana Jurečku. Je třeba dodat, že v diskusi nebyl zdaleka jediný. Na druhou stranu se našla řada diskutérů, kteří premiéra ocenili, případně dam, které mu radily, jak při sportu v parnu správně dodržovat pitný režim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…