Babiš nejpopulárnější politik. Ivan Bartoš skočil nahoru. A věřte nevěřte...

20.02.2020 12:33

Předseda ODS Petr Fiala dává znovu a znovu najevo, že by se rád stal premiérem. Z hlediska popularity mezi voliči na tom však není nijak slavně. Podle průzkumu agentury STEM se ocitl až na 13. místě. Za svého oblíbeného politika ho označilo 28 procent dotázaných. U Babiše to bylo 50 procent lidí.

Babiš nejpopulárnější politik. Ivan Bartoš skočil nahoru. A věřte nevěřte...
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Alena Schillerová s novinami.

Průzkum agentury STEM ukázal, že v lednu 2020 byl nejpopulárnějším politikem stávající předseda vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Velmi příznivý a spíše příznivý vztah mu vyjádřilo na 50 procent dotázaných.  

Druhá skončila stávající ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová, ke které se kladně vyjádřilo 47 procent dotázaných. Otázka je, co s její oblibou udělají vtipy na tři různé sazby daně u piva, která prosadila právě Babišova vláda a Schillerová to obhajovala.

Třetí skončila místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD), které vyjádřilo sympatie na 41 procent dotázaných. Jen o jedno procento méně získal předseda Pirátů Ivan Bartoš. Za Bartošem se ocitl ministr kultury Lubomír Zaorálek, šestý skončil ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch a sedmý šéf SPD Tomio Okamura.

Není bez zajímavosti, že šéf nejsilnější opoziční strany Petr Fiala (ODS) skončil až 13. Ministr zahraničí Tomáš Petříček obsadil 15. příčku s 27 procenty kladných hlasů a nová šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová skončila na 20. místě s 21 procenty kladných hlasů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…