Babiš ocenil prezidentovo poselství. Neshodli se jen u Prymuly

26.12.2020 14:28

Premiér Andrej Babiš ocenil Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana, pronesené v těžkých časech pandemie. Ocenil zejména prezidentovu výzvu, aby se lidé nechali očkovat. Oba se shodli, že očkování je světlem na konci tunelu.

Babiš ocenil prezidentovo poselství. Neshodli se jen u Prymuly
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Anketa

Která z mrtvých osobností Vám nejvíce schází?

hlasovalo: 37661 lidí
Premiér Andrej Babiš ocenil, že prezident ve svém poselství vyzval občany k očkování. „Stejně jako on jsem přesvědčen, že očkování je svítání, které je na obzoru,“ vzpomněl Babiš prezidentových slov.

„Na obzoru je svítání, a to svítání se jmenuje očkování. Chtěl bych všechny občany vyzvat, aby se nechali očkovat a nedali nic na ty, kdo vyzývají, abychom nenosili roušky, abychom se nenechali očkovat a abychom žili tak, jako kdyby tady epidemie vůbec neexistovala,“ zaznělo v prezidentově poselství.

Toto světlo je nadějí na návrat do normálního života. „Zítra už začínáme očkovat zdravotníky a seniory,“ zdůraznil Andrej Babiš.

Ten si prý velmi váží toho, že prezident ocenil práci vlády. „Chtěl bych také poděkovat vládě. Vládě, která byla ostřelována médii i opozicí, ale přes některé chyby odvedla poctivou, tvrdou a dobrou práci,“ řekl prezident Zeman.

CELÉ POSELSTVÍ PREZIDENTA ZEMANA

Babiš pro ParlamentníListy.cz dále připomněl: „První vlnu koronaviru jsme zvládli díky zdravotníkům, záchranářům, hygienikům, hasičům, policistům, vojákům a všem zodpovědným občanům, kteří za první vlny šili roušky.“

Nebylo to podle něj o jedné osobě, i když prezident výslovně jmenoval plukovníka Romana Prymulu. Lidé podle Babiše zvládají i další vlny, co přišly poté. „Patří jim za to obrovské poděkování, náš vděk, naše úcta a obdiv,“ ocenil premiér.

Největší poděkování podle něj ale patří zdravotníkům a dobrovolníkům. „Oni riskují své životy v první linii v nemocnicích, záchrankách. Na ty musíme myslet každý den a být jim vděčni,“ dodal premiér.

Zatímco vládu Miloš Zeman ocenil, opozice podle něj selhala. „Došlo k tomu, že jedna z opozičních stran dokonce odmítla poslat svého zástupce do Ústředního krizového štábu, a je velmi laciné se vymezovat proti vládě a sbírat tím levné body, ale skutečná opozice v těchto těžkých dobách měla s vládou spolupracovat, případně měla navrhnout svůj vlastní program,“ řekl prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…