Babiš prozradil, že by rád dělal premiéra. Sobotku by prý "vykopl" na Hrad

29.11.2014 17:28

Šéf hnutí ANO a vicepremiér vlády Andrej Babiš si sebe dovede představit jako premiéra. Média si všímají jeho výroku, že „možná by dobře řídil většinovou koaliční vládu " a současný premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka ,,by asi dobře dělal prezidenta".

Babiš prozradil, že by rád dělal premiéra. Sobotku by prý "vykopl" na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš pozorně naslouchal

Svěřil se, že o post prezidenta se nehodlá ucházet. „Nemůžu být českým prezidentem. Nenarodil jsem se v ČR, i když se Čechem cítím být,“ řekl ministr financí Babiš. Reflex.cz upozorňuje, že tato okolnost by mu nebránila v cestě na Hrad. Ústava o místě narození nic neříká, píše se tam jen o občanství a Babiš občanem ČR je. Narodil se v Bratislavě v době bývalého Československa.  Jiří Dienstbier (ČSSD) v poslední volbě na prezidenta kandidoval, i když se narodil v americkém Washingtonu, upozorňuje Reflex.cz.

Babiš také sdělil, že podle jeho názoru prezident Miloš Zeman dnes „jednoznačně rozděluje“ společnost. A že s ním nesouhlasí, ani pokud jde o jeho návrhy na řešení situace na Ukrajině, o tom si prý mají rozhodnout samotní Ukrajinci a my bychom se jim do toho „míchat neměli“.

Andrej Babiš podle svých slov „zažívá nejtěžší období svého života, v životě nepracoval tolik jako nyní“. Odnáší to prý nejen jeho rodina ale i zdraví. Do jaké míry načtrl další vývoj na politické scéně, teprve uvidíme.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …