Babiš se rozpovídal ve vlastních novinách: O trojce z chování, autokratce Válkové i Kalouskovi, který by mohl skončit až někde za lidovci

07.06.2014 10:31

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) poskytl rozhovor MF Dnes, kterou vlastní. Prozradil v něm, jak vysoké má IQ, spory dvou dam na Ministerstvu spravedlnosti přirovnal ke sporům, které má jeho dcera s kamarádkami ve škole, a opřel se i do TOP 09. Ta by prý bez populárních nestraníků skončila hodně hluboko v poli poražených.

Babiš se rozpovídal ve vlastních novinách: O trojce z chování, autokratce Válkové i Kalouskovi, který by mohl skončit až někde za lidovci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Nedávno se podařilo vyřešit spor na Ministerstvu spravedlnosti mezi ministryní Helenou Válkouvou a její dnes už bývalou první náměstkyní Hanou Marvanovou. Problém byl prý v pohledu, jak dosáhnout vytčených cílů, než v cílech samotných. Určitou překážkou pak to, že ženy vkládají do sporů více emocí než muži, což prý Babiš vidí i u své mladší dcery, když má ve škole spor s nějakou kamarádkou. Tímto přirovnáním se ale nesnaží spor na ministerstvu zlehčit. „Paní Marvanová je taková Jana z Arku, paní Válková zase autokratka, která má sklon řídit resort hodně silově,“ prozradil Babiš.

Po zkušenostech s tím, co viděl a zažil v řízení státu, se cítil zoufalý a připadal si na nic, tak si pro zajímavost udělal IQ test. Prý měl asi slabou chvilku a vyšlo mu něco přes 120 bodů. Hnutí ANO podle jeho názoru je stále tím uskupením, které se pokouší dělat věci jinak a podle všeho to přináší ovoce. TOP 09 se podle Babiše po ANO dokonce opičila, když do čela kandidátky v eurovolbách postavila dva nestraníky - Luďka Niedermayera a Jiřího Pospíšila. „Pyšní se, jak uspěli v eurovolbách, a přitom by bez nestraníků Jiřího Pospíšila a Luďka Niedermayera skončili až za lidovci,“ tvrdí Babiš.

ANO mohlo v eurovolbách uspět víc, ale předseda má za to, že se jeho lidé nechali ukolébat představou jasného vítězství a kampaň podcenili. Prý to byla chyba. Následně se ale rozčílil kvůli tomu, když mu bylo redaktorkou naznačeno, zda nedělá chyby často.

„Aha, už zase máme na tapetě poplatky ve zdravotnictví. Média to jedou pořád dokola a překrucují. Neskrývám, že nejsem politický profesionál, ale chyby dělá každý a není možné z toho hned dělat konflikt v koalici,“ poznamenává vicepremiér. Prý si jen dovolil vyjádřit osobní názor, že hotel za sto korun na den jinde neseženete, a zpětně vidí, že bylo chybou rušit poplatek za hospitalizaci.

Peníze mě zajímaly vždycky ...

V rozhovoru na sebe také prozradil, že měl na gymnáziu trojku z chování, protože si padělal podpisy na omluvenkách, a že už na vysoké škole chodil po brigádách a v zásadě šel za svým snem. Věděl, že bude potřebovat peníze. „Já měl v mládí vizi, že potřebuju auto, byt, dům...“ vysvětluje. A protože lecčeho dosáhl, neměl především u mladších dětí snahu naplňovat své ambice skrze ně.

Následně si postěžoval na velkou byrokracii, se kterou se jako ministr financí potýká. Všechno prý dlouho trvá a on sám proto neví, jak dlouho v tomhle „jiném světě“ vydrží. Na českého politika prý také nemá ideální profil.  „Ale taky jsem neovlivnitelný. Nikdo mě neuplatí," prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…