Babiš šel děkovat sestřičkám. Ale to se nelíbilo. Vztek a nadávky

12.05.2021 18:02

Premiér Andrej Babiš (ANO) navštívil Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) v Praze. Poté, co sdílel na svém facebookovém profilu fotografie, mimo jiné i se zdravotními sestřičkami, kterým předával růže u příležitosti jejich mezinárodního dne, dočkal se mnoha kritických reakcí. Babiš při své návštěvě také okomentoval kauzu šéfa resortu zdravotnictví Petra Arenbergera (ANO).

Babiš šel děkovat sestřičkám. Ale to se nelíbilo. Vztek a nadávky
Foto: Hana Brožková
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Zdravotní“ den začal Babiš již ráno, kdy na svém facebookovém profilu poděkoval u příležitosti jejich mezinárodního dne všem našim zdravotním sestřičkám.

„Děkuju všem našim zdravotním sestřičkám, které mají dnes svůj mezinárodní den. Myslím, že až za covidu si spousta lidí teprve uvědomila, jak důležité jste a jak zásadní je vaše práce pro tuto zemi. Bez vás by to nešlo. Děkuju vám všem z celého srdce,“ poznamenal Babiš.

Následně se dnes předseda vlády Babiš vydal do IKEM, kde se setkal mimo jiné s ředitelem Michalem Stiborkem, ale zamířil také mezi lékaře a zdravotní sestry. A právě dokumentace a sdílení těchto příběhů na jeho sociálním profilu zvedla mnohé ze židle.

 

 

 

„Kdybyste raději místo šaškáren udělal gesto a jeden měsíční plat celé Poslanecké sněmovny zdravotníkům rozdal??? Beztak jim dlužíte a máte všichni jen plnou hubu keců...“ zareagoval například následně jeden z diskutujícíh pod fotografií. 

„Podvraťák,“ napsala další. 

Anketa

Vyhraje hnutí ANO sněmovní volby? (Ptáme se od 9.5.2021)

87%
9%
4%
hlasovalo: 12939 lidí
„Slečna si asi vytáhla nejkratší sirku. Vypadá totiž, že má opravdovou radost,“ píše se také pod snímkem. Jak je z něj patrné, zdravotní sestřička se Babišovi při přebírání růže nedívá do očí. Toho si všiml i další diskutující. „Do očí bych se mu taky nedokázal podívat, když víme, co udělal.“

„Hlavně že máš respirátor, hňupe... Ale ruku si podáváš,“ poznamenal další diskutující. 

„Chce se mně zvracet. Už jsem ho dal na cukřenku a ono to funguje. Za týden neubyl ani gram,“ uvádí další. 

„Jít si stoupnout tváří v tvář zdravotníkům po tom všem, to chce teda koňskou náturu,“ píše i další uživatel.

„Ale zdravotní prohlídku před nástupem do vazby vám mohl udělat i obvodní lékař!“ zaznělo také v diskusi.

Ale objevily se i pochvalné komentáře. „Moc vám to sluší, pane prezidente,“ napsal například další diskutér. Babiš sice svou kandidaturu v nadcházejících prezidentských volbách nepotvrdil, ale sázková kancelář Fortuna jej má mezi favority na tento post.

„Děkujeme, pane premiére, že se tak skvěle staráte o náš stát, děkujeme i za zdravotníky, kterým jste i vy sám dnes v rámci dne zdravotních sester PODĚKOVAL za jejich vysilující péči o nás, pacienty,“ poděkoval pak premiérovi i další diskutující.

Babiš se v IKEM vyjádřil také k aktuální kauze šéfa resortu zdravotnictví Petra Arenbergra. Podle premiéra se ministr musí postavit čelem k informacím o svých majetkových oznámeních a vše do detailu vysvětlit. Ministr totiž podle všeho oznámil po upozorněních novinářů mnohonásobně větší majetek a vyšší příjmy, než udával v předchozích letech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…