Babiš si před volbami nechal hrát písničky v lidové televizi. Tu teď chtějí trestat

05.12.2013 15:21

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zahájila správní řízení s provozovatelem hudební stanice Šlágr TV. Důvodem má být pořad, ve kterém několik dní před volbami vystoupil šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ten měl zneužít své vystoupení v pořadu pro politickou propagaci.

Babiš si před volbami nechal hrát písničky v lidové televizi. Tu teď chtějí trestat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tygr Fred si hraje s Andrejem Babišem

Andrej Babiš vystoupil několik dní před volbami v pořadu Písničky pro hosta. V něm tehdy ještě kandidát Babiš dostal mezi vybraými písničkami mimořádný prostor pro prezentaci svých politických postojů. Podle názoru rady tím jeho vystoupení získalo charakter sdělení politického hnutí. Mohlo tak dojít k „porušení zákazu, že provozovatelé vysílání nesmějí zařazovat do vysílání obchodní sdělení politických stran a hnutí“, jak píše rada.

V zahájeném správním řízení chce proto rada podle serveru Lidovky.cz mimo jiné posoudit vyjádření provozovatele televize a rozhodnout, zda jej upozorní na porušení zákona, nebo případně udělí pokutu.

Šlágr TV sama sebe prezentuje jako „československou lidovou televizi“. Zaměřuje se na lidovou hudbu, dechovku, country a teleshopping. Lze ji naladit prostřednictvím kabelových operátorů nebo satelitu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…