Babiš si za to může sám. Tomio Okamura vydal vážné prohlášení, které mnohé odkrývá

02.11.2017 14:12

Hnutí SPD nabídlo hnutí ANO vládní spoluodpovědnost za Českou republiku na základě spolupráce při prosazování programových bodů SPD. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš to odmítl s tím, že vládní spolupráce s SPD je pro ANO nepřijatelná. Tak zní začátek usnesení strany Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury.

Babiš si za to může sám. Tomio Okamura vydal vážné prohlášení, které mnohé odkrývá
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

SPD podle usnesení považuje slova Andreje Babiše za jasný signál, že tento vládní projekt hnutí ANO nepočítá s podporou SPD. „Plnou odpovědnost za odmítnutí vládní spolupráce nyní nese předseda hnutí ANO Andrej Babiš,“ konstatuje usnesení.

Anketa

Jak dlouho byste Andreji Babišovi dovolili vládnout bez důvěry sněmovny?

hlasovalo: 13063 lidí

Práci také zahájil poslanecký klub SPD. „Všech 22 poslanců hnutí podepsalo zakládací listinu klubu. Předsedou klubu se stal Radim Fiala. Poslanecký klub bude při ustanovení Sněmovny usilovat o funkci místopředsedy Sněmovny. Kandidátem SPD na tuto funkci je Tomio Okamura,“ píše se rovněž v usnesení.

Původní text ZDE

Závěrem se SPD vyjádřilo také k událostem ve Španělsku. Strana považuje události za projev jasné absence demokratické komunikace s občany. „Rozhodnutí španělské vlády zrušit autonomii Katalánska a řešit věci mocenskou silou prohloubí krizi v zemi. Naprosto zřejmý je postoj EU. EU podporuje referenda jen tam, kde se to hodí. Odpor Katalánců se mocensky nepodaří zlomit a dojde k další eskalaci konfliktu,“ zakončuje usnesení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…