Babiš strávil mezi poslanci ČSSD půl hodiny a pak odjel pryč. Novinářům neřekl ani slovo

14.11.2018 19:51

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes odpoledne mluvil ve Sněmovně asi hodinu a půl s poslanci ČSSD. Odpoledne avizoval, že klub koaličního partnera je připraven navštívit. Poslancům ČSSD Babiš vysvětloval informace o údajném únosu svého syna. Premiér dnes potvrdil, že jeho syn byl v minulosti na Ukrajině i na ukrajinském Krymu. Pobyt podle něj byl legální a v žádném případě nešlo o únos.

Babiš strávil mezi poslanci ČSSD půl hodiny a pak odjel pryč. Novinářům neřekl ani slovo
Foto: Úřad vlády
Popisek: Premiér Andrej Babiš v rámci oslav stého výročí konce první světové války navštívil v Paříži galerii Centre Pompidou

Babiš dorazil na jednání klubu ČSSD v Poslanecké sněmovně kolem 17:00 poté, co skončilo koaliční jednání o minimální mzdě na Úřadu vlády. Doprovodil ho tam místopředseda vlády a předseda ČSSD Jan Hamáček. Na klubu strávil podle informací ČTK zhruba hodinu a půl.

Po schůzce předseda vlády ze Sněmovny rovnou odjel a s mediálními zástupci hovořit odmítl. Stejně jako tomu bylo po jeho odpoledním vyjádření ke kauze Čapí hnízdo, které v přímém přenosu odvysílala Česká televize, kdy novinářům pouze sdělil, že se již brzy odpovědi na své tázky dozvědí.

Anketa

Měl by Andrej Babiš po slovech svého syna odstoupit z postu předsedy vlády?

12%
88%
hlasovalo: 36212 lidí
Sociální demokraté dnes v prohlášení uvedli, že Hamáček bude s Babišem jednat i ve čtvrtek, kdy šéfa ČSSD čeká také rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem.

Opozice vyzvala v úterý Babiše na základě reportáže Seznam Zprávy k odstoupení z funkce premiéra. Dnes shromáždila podpisy pro svolání mimořádné schůze Sněmovny k hlasování o nedůvěře vládě. ČSSD zvažuje podle staršího Hamáčkova vyjádření různé varianty, žádné dopředu nechtěla vylučovat.

Babiš dnes před novináři řekl, že má dostatek dokumentace dokládající legálnost pobytu jeho syna na Krymu. Neuvedl ale jaké. Kritizoval novináře, kteří zveřejnili rozhovor, v němž Babišův syn mluví o tom, že jeho otec ho chtěl dostat z Česka kvůli policejnímu vyšetřování dotací pro farmu Čapí hnízdo.

Premiér hovořil o hyenismu na osobě trpící schizofrenií a o tom, že kauza je záměrně načasovaná před státním svátkem 17. listopadu, aby se mohly demonstrace proti premiérovi spojit s oslavami. Seznam.cz taková nařčení odmítl. Redakce pořadu Zvláštní vyšetřování postupovala podle jeho mluvčí ve všech ohledech eticky a výhradně s ohledem na veřejný zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…