Babiš své ministry nekritizuje a nebude je odvolávat

02.10.2014 16:08

Šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš neuvažuje o tom, že by navrhl odvolání ministra dopravy Antonína Prachaře nebo ministryně spravedlnosti Heleny Válkové. Řekl to ve čtvrtek novinářům po setkání s ministry financí pěti středoevropských zemí. Odmítl také, že by dvojici svých ministrů kritizoval, říká prý jen pravdu o jejich působení.

Babiš své ministry nekritizuje a nebude je odvolávat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Řekl jsem, že pan Prachař neměl úplně šťastnou ruku. Řekl jsem, že paní Válková je akademička a odbornice a není úplná manažerka, takže jsem nikoho nekritizoval. Já říkám pravdu," uvedl Babiš. Ve zveřejněném rozhovoru v MF Dnes mluvil například o tom, že Válková dělala ne vždy šťastné personální změny. U Prachaře zase například zmínil, že se mu nepodařilo najít dobrý management pro Ředitelství silnic a dálnic.

Neuvažujeme o výměně ministerských křesel s ČSSD

Babiš se také nechal slyšet, že sice neuvažuje o výměně ministerských křesel se sociální demokracií, o které se někdy spekuluje, zároveň ale uvedl, že by o tom přemýšlel, pokud s tím přijde ČSSD. Premiér a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka to ale zatím odmítá.

Šéf druhé nejsilnější sněmovní strany ocenil vystoupení odcházející ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové (ANO), která se uchází o post eurokomisařky a ve středu čelila otázkám europoslanců. Podle Babiše obstála dobře a je dobrou kandidátkou.

Ve funkci by Jourovou měla nahradit dosavadní ředitelka odboru evropských fondů Úřadu vlády Karla Šlechtová, se kterou se v pátek setká prezident Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…