Babiš telefonoval s americkým ministrem zahraničí Blinkenem

06.03.2021 6:30

Český premiér Andrej Babiš a americký ministr zahraničí Antony Blinken po telefonu projednávali pandemii covidu-19 a bezpečnostní spolupráci v rámci Severoatlatnické aliance (NATO). Hovořili také o mobilních sítích 5G, informoval Babiš na Twitteru.

Babiš telefonoval s americkým ministrem zahraničí Blinkenem
Foto: Facebook Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Mluvili jsme o důležitosti spolupráce EU a USA v boji s pandemií a s jejími hospodářskými důsledky, stejně jako o dalších současných globálních výzvách," napsal o rozhovoru premiér.

Babiš doplnil, že potvrdil závazek České republiky jako členské země NATO dále navyšovat obranný rozpočet, a projednával s Blinkenem také spolupráci na poli bezpečnosti 5G sítí.

Podle zprávy o průběhu rozhovoru zveřejněné na webu amerického ministerstva zahraničí Blinken podtrhl potřebu společného boje proti "zhoubným vlivům" a důležitost modernizace armády a solidních výdajů na obranu spojenců NATO.

Šéf americké diplomacie také vyzdvihl potřebu ochránit klíčovou českou infrastrukturu včetně jaderné energetiky a 5G sítí před "nedůvěryhodnými aktéry" a důležitost iniciativy Trojmoří pro posílení hospodářské odolnosti střední a východní Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…