Babiš už toho má dost: Přemýšlí, že se vykašle na koalici se Sobotkou a Bělobrádkem

29.02.2016 15:59

Ministr financí Andrej Babiš vyjádřil po pondělním jednání vlády svou nespokojenost se současným stavem vládní koalice. „To jsou neuvěřitelné podrazy od našich koaličních partnerů,“ prohlásil rozčarovaný předseda hnutí ANO. A to přesto, že na Facebooku předtím ujišťoval, že dosáhne změn a nepotřebuje k tomu bourat současnou vládu.

Babiš už toho má dost: Přemýšlí, že se vykašle na koalici se Sobotkou a Bělobrádkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Další z hostů byl například ministr financí Andrej Babiš

„Tak já musím říct, že začínám přemýšlet, jestli tato koalice může fungovat dál. To jsou neuvěřitelné podrazy od našich koaličních partnerů, vztekal se po pondělním jednání vlády Andrej Babiš.

Problém má například s poslanci ČSSD, kteří chtějí hlasovat pro zákon o střetu zájmů. Ten totiž navrhla opoziční TOP 09, a pokud by zákon prošel, musel by se Babiš rozhodnout, zda bude poslancem, či majitelem Agrofertu.

Rozčílil se i na premiéra Sobotku, který podle něj neodvádí svou práci dost rychle. Až nyní se totiž začal zajímat o problémy s kvízomaty. „Už 6. ledna jsem mu psal kvůli kvízomatům dopis. Pokud se pan premiér po 44 dnech probudí a jde teď bojovat proti kvízomatům, tak to vítám,“ řekl ministr financí.

Nelíbí se mu ale ani to, že vláda odsouvá řešení mýtného systému na neurčito. Ten je totiž odpovědností ministra dopravy Daniela Ťoka, který je členem Babišova hnutí. Ministr to označil za pomstu za jeho narážky na leteckou záchranku ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka z ČSSD.

A to všechno jen několik hodin poté, co se na profilu hnutí ANO na Facebooku objevila výměna mezi Babišem a jeho voličkou, paní Jarkou, ve které místopředseda vlády vysvětloval, jak je nutné uchovat stabilitu a stále se při tom zlepšovat, a to i přesto, že si podle něj hodně lidí přeje předčasné volby a novou vládu.

„Ano, je šílené, že v politice musíte dělat tolik kompromisů a ti zkušení harcovníci nás na začátku tlačili do rozhodnutí, se kterými bychom dnes nesouhlasili,“ napsal Babiš a dodal, že rozbíjet vládu však nehodlá. „Voliči chtějí stabilitu a nezajímají je hádky, takže já budu stále pracovat na tom, aby stát fungoval lépe, správně spravoval svůj majetek,“ vysvětloval.

„Více se zaměřím na lepší výběr daní a boj s korupcí. Dejte mi čas a já doufám, že v příštích volbách dokážu to, o čem píšete,“ odpověděl Babiš.

Celý text na Facebooku hnutí ANO:

Co by si přálo hodně lidí? Zrušit koalici, vyvolat mimořádné voby a postavit akceschopnou vládu, která nekecá, není nucena přihlížet levárnám koaličních partnerů a maká pro občany. Na to ale Andrej Babišodpovídá pořád stejně, nejnověji paní Jarce: “Ano, je šílené, že v politice musíte dělat tolik kompromisů a ti zkušení harcovníci nás na začátku tlačili do rozhodnutí, se kterými bychom dnes nesouhlasili. Ale rozbíjet vládu nechci, protože bych akorát následoval příklad papalášů z ODS a TOP 09. Voliči chtějí stabilitu a nezajímají je hádky, takže já budu stále pracovat na tom, aby stát fungoval lépe, správně spravoval svůj majetek, prodával v transparentních výběrových řízeních nepoužívaný a nepotřebný majetek. Třeba obrovské historické budovy v centru Prahy, které jsou drahé na provoz a údržbu. Více se zaměřím na lepší výběr daní a boj s korupcí. Dejte mi čas a já doufám, že v příštích volbách dokážu to, o čem píšete.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…