Babiš v roce 2012: Sobotka vyhrá volby, zvýší daně a my půjdeme do haj*lu. Dal jsem peníze ODS

23.08.2017 10:32

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš má zřejmě další problém. Na tajně pořízené nahrávce z roku 2012, krátce před oficiálním vznikem hnutí, hovoří o tom, že dal peníze ODS. V účetnictví však nejsou. Informuje o tom server iRozhlas.cz.

Babiš v roce 2012: Sobotka vyhrá volby, zvýší daně a my půjdeme do haj*lu. Dal jsem peníze ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Na nové tajné nahrávce, kterou server přinesl, se také v náznacích hovoří o tom, s jakou motivací šéf hnutí ANO do politiky vstupoval. Babiš na nahrávce hovoří s dvěma pražskými podnikateli, kteří v té době do politiky vstupovali. Doslova podle serveru iRozhlas.cz říká: „Sobotka vyhrá volby, zvýší daně a my půjdeme do haj*lu. Copak Sobotka s Haškom může řídit tuto zemi? Co já dělám? Já jsem proti sociální demokracii. Odeeska, odeeska, dneska Nečas chodí a žádá o peníze, ale my jsme si spočítali, kolik jsme tam dali peněz a kolik jsme dostali, no.” 

A právě jeden z podnikatelů, který je v současné době nezvěstný, tento záznam pořídil na svůj mobilní telefon. Druhým podnikatelem byl Filip Rajchart. Schůzku tak alespoň on potvrzuje. Oba podnikatelé tehdy žádali Babiše o podporu jejich nově vzniklé strany. 

Server iRozhlas.cz tuto nahrávku vypátral poté, když se snažil zjistit, kdo stojí v pozadí twitterového účtu Julius Šuman, jenž přinesl nahrávky Andreje Babiše s novinářem MF Dnes Markem Přibilem. Nahrávka se nacházela u jednoho ze zdrojů v Olomouci. Tehdy o ní server také informoval, a to v souvislosti s tím, že Babiš značku ANO nevymyslel, ale vzal ji právě Rajchrtovi a jeho kolegovi, kteří používali internetovou doménu „hnutí – ano“ od roku 2010. Tomuto nařčení se Babiš ale brání.

Původní text ZDE.

Nyní se ukazuje, že i když Babiš podle serveru iRozhlas.cz hovoří na nahrávce i o financích, které měl dát ODS, výroční zprávy strany za poslední roky o takovémto daru nemluví. A to potvrzuje i místopředseda ODS Martin Kupka. „My jsme v účetnictví ODS žádnou takovou finanční transakci od Andreje Babiše nebo jeho firem nedohledali,“ uvedl Kupka s tím, že pokud Babiš o tomto hovoří, přiznává se k jakési nelegální činnosti. Babiš pak komentovat záznam nechtěl. 

Původní text ZDE.

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…