Babiš vymete totálně se všemi. Z ČSSD bude trpaslík, Kalousek na pokraji zkázy. Nový průzkum

13.06.2017 13:00

Server Týden.cz zveřejnil předvolební průzkum, z něhož zřejmě bude sociální demokraty bolet hlava. Sice v něm nemají jen 10 procent, které jim nedávno přisoudila agentura TNS Kantar, ale i tak pořád platí, že Andrej Babiš z hnutí ANO drtivě vítězí nad všemi ostatními stranami.

Babiš vymete totálně se všemi. Z ČSSD bude trpaslík, Kalousek na pokraji zkázy. Nový průzkum
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve Vlčnově se konala tradiční jízda králů a byli tam i někteří politici

Podle volební prognózy agentury Médea Research by ČSSD dostala 11,4 procenta hlasů, pokud by se volby konaly dnes. S tímto výsledkem je sociální demokracie druhou nejsilnější partají v Česku. Třetí na pásce by skončila dvojkoalice lidovců se Starosty a nezávislými. Tato koalice by získala takřka 11,2 procenta hlasů. Pro vstup do Sněmovny potřebuje alespoň 10 procent, takže lidovci zřejmě v české Sněmovně stále zůstanou.

Anketa

Kdo by měl být volebním lídrem ČSSD?

3%
hlasovalo: 10971 lidí

ODS je v tomto průzkumu na čtvrtém místě s takřka 9,8 procenty hlasů. Pátí komunisté by od voličů získali 7,3 procenta hlasů. TOP 09 Miroslava Kalouska se prý může těšit na 6,9 procenta hlasů. Branou by do Sněmovny prošli ještě Piráti se 6,2 procenty a SPD Tomia Okamury s necelými šesti procenty. Společně s hnutím ANO by se tak dostalo do dolní komory českého parlamentu celkem devět stran. 

Celý článek naleznete ZDE.

A teď pozor. Hnutí ANO Andreje Babiše se podle tohoto průzkumu může těšit na takřka 36 procent hlasů. Ani to by mu ale zřejmě nestačilo na sestavení jednobarevné vlády hnutí ANO. Strana by sice získala přes 80 poslanců, ale to pořád není sto jedničková většina. Pokud by volby skončily tak, jak předpovídá Médea Research, Babiš bude potřebovat najít koaličního partnera, nebo podporu pro menšinovou vládu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…