Babiš vytáhl na poslankyni ODS kauzu ze školky

09.08.2023 10:25 | Monitoring

Šéf hnutí ANO a někdejší premiér Andrej Babiš se opět přihlásil o slovo. Smál se poslankyním TOP 09 a Pirátů a vytáhl na světlo přešlap poslankyně ODS. Té, které zřejmě nevadilo, že děti ve školce v Praze 5 nedostávaly jídlo jako lidé, ale v odpadkových pytlích.

Babiš vytáhl na poslankyni ODS kauzu ze školky
Foto: Archiv AB
Popisek: Andrej Babiš

Andrej Babiš natočil další video, které umístil na sociální síť Facebook. V úvodu svého dalšího vystoupení si rýpl do novinářů.

Média za ty léta, co jsem v politice, vás přesvědčili o tom, že Babiš byl jediný, který podnikal, ale to byste se divili, kolik poslanců a senátorů podniká. Někteří sedí i s námi ve Sněmovně.

A uhodil na poslankyni Renátu Zajíčkovou z ODS. Citoval přitom z článku ekonomického týdeníku Hrot s názvem „Záškodnice českého školství? Poslankyně Zajíčková si za nelichotivou nálepku může sama“.

„(Poslankyně) iniciovala změnu vyhlášky upravující hygienické požadavky na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých. Novela si pozornost občanů i médií vysloužila právem. Výrazná kritika zazněla ze strany rodičů, ale i odborníků, učitelů či některých institucí. Návrh vyhlášky totiž obsahoval takové „špeky“, jako je zrušení povinných umyvadel v každé třídě (vodu ať si nosí děti z domu, umýt ruce si mohou na záchodě) či zrušení povinného rozdělení toalet na dívčí a chlapecké (když mohou být unisex parfémy a móda, proč ne toalety). Největší rozbuškou ovšem bylo zrušení povinného oplocení mateřských škol. Obavy, že děti pak bude těžší uhlídat, jsou jistě namístě. Představa, jak učitelé nahánějí děti po ulici, protože je nezastaví žádný plot, je možná úsměvná, ale jen dokud si neuvědomíme, že pro záchranu jednoho tím budou riskovat úprk desítky dalších. Nemluvě o tom, co když takové „uprchlé“ dítě skončí pod koly auta,“ upozornil Hrot.

Babiš k tomu se smíchem dodal, že by se unisex toalety mohly zavést i ve Sněmovně.

„Tam by dámy z TOP 09 a Piráti určitě rádi s námi chodili na stejnou toaletu, s námi jako těmi, kteří jsme proti. Asi by se jim to možná líbilo, já nevím,“ usmíval se Babiš od ucha k uchu.

Hrot také upozornil, že plot u školky lze vnímat též jako ochranu před pedofily. Ve článku je také řešeno, že nikdo soudný snad ploty kolem školek strhávat ve skutečnosti nehodlá, ale Babiš i tak znovu zdůraznil, že si Renáta Zajíčková, podnikatelka sedící ve Sněmovně, vysloužila titul „záškodnice českého školství“. „Takové pitomosti snad ani nevím, kdo může vymýšlet. Ona byla mimochodem ta, která dlouhodobě podporovala, aby děti dostávaly stravu v odpadkových pytlích. Bez komentáře. Ale o tom samozřejmě se moc nepíše,“ zlobil se Babiš. 

Šéf hnutí ANO tady narážel na kauzu, na kterou v létě 2022 upozornila televize Nova. Děti v mateřské školce v ulici Kroupova měly dostávat jídlo v pytlích údajně přes deset let. Kuchařky si prý chtěly ušetřit práci s mytím nádobí a zbytky rovnou vyhazovat. A starostka Prahy 5 a poslankyně Zajíčková dala najevo, že v tom nevidí problém.

„Já jsem přesvědčena, že se tady nepáchá žádné zlo na dětech. Zatím důkaz na to nemám, budu čekat na důkaz z kontroly. „Jako zřizovatel přijmeme adekvátní opatření. Bude to třeba vytýkací dopis a podobně. Zatím jsme neshledali důvody pro odvolání,“ uvedla Zajíčková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

no, sice jsem ženská, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedanusa , 09.08.2023 11:50:49
ale takové typy jako je zajíčková, černochová, zděšená myrka a decroix by fakt do politiky lízt neměly, to jsou dámy jen zakvokat

|  12 |  0

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…