Babiš zakázal jíst. A Středula zuří. Opravdu dost

02.03.2021 12:15

Vláda Andreje Babiše (ANO) odstartovala v měsíci březnu zostra. Začal platit lockdown, během něhož by se občané neměli hnout ze svého okresu. V pondělí navíc vláda zarazila provoz ve firemních závodních jídelnách. A to už v šéfovi Českomoravské federace odborových svazů (ČMKOS) Josefu Středulovi bouchly saze. „A už dost,“ rozkřikl se.

Babiš zakázal jíst. A Středula zuří. Opravdu dost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Koaliční vláda ANO a ČSSD pod vedením Andreje Babiše vyhlásila na konci měsíce února lockdown, během něhož mají občané až na výjimky zakázáno vycestovat ze svého okresu. Vedle toho zavřela prodejny s dětskou obuví a galanterie.

Velké průmyslové podniky neuzavřela a prý to ani neplánuje.

Rozhodla však o uzavření závodních jídelen.

A to už bylo na odborářského šéfa Josefa Středulu moc.  

„Ale už dost! Zakázat jíst v jídelnách, kde je vše zajištěno proti přenosu viru? A co jako příště? Zákaz umývání nebo zákaz zpěvu? Nebylo by lepší se nejdříve poradit a až poté přijímat další opatření? Na viděnou na procházce! (Toto se snad nedá ani rozchodit!),“ rozzuřil se Středula.

Josef Středula zuří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…