Babiš zavítal mezi sportovce. Sliboval jim, co pro ně po volbách udělá

13.05.2017 18:03

Ministr financí Andrej Babiš na valné hromadě České unie sportu sliboval. Kromě vlastního úřadu sportovcům přislíbil také miliardy. Píše o tom server E15.cz.

Babiš zavítal mezi sportovce. Sliboval jim, co pro ně po volbách udělá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Podle Babiše si sport zaslouží samostatnou agenturu mimo ministerstvo školství. Hovořil však také o kauze, jež se stala v posledních dnech na ministerstvu a souvisela s dotačními tituly a financováním sportu. Jak dodal, sport tak kvůli tomu neprožívá dobré období. I z toho důvodu by tak rád investoval obrovské miliardy a navýšil provoz. Následně hovořil o agentuře, neboť se domnívá, že je jedno, zda půjde o ministerstvo či o agenturu. 

Původní text ZDE.

Sport zachvátila dotační aféra minulý týden, kdy byli zadrženi mimo jiné předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta a náměstkyně ministryně školství Simona Kratochvílová. Ti se podle všeho domlouvali v pronajatém soukromém bytě na rozdělování dotací. 

„Není možné, když v minulosti některé vlády rozdělovaly peníze v nějakém baru v Intercontinentalu, aby se teď peníze rozdělovaly v nějakém bytě. To je pro mě nepřijatelné a skandální,“ zmínil Babiš. Domnívá se také, že by se měly navyšovat peníze na provoz klubů a mládeže. Nejlepší řešení by viděl takové, že by šly peníze přímo klubům a sportovcům, nikoliv přes svaz. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…