Babiš zlikviduje celou českou pivní kulturu. Ale jemu je to jedno, jako Slovák tomu stejně nerozumí, truchlí na Šafrově serveru

16.12.2015 20:39

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) nám se svou elektronickou evidencí tržeb chystá chmurnou budoucnost. Ta zahrnuje krach třetiny hospod a drastické zdražení v těch ostatních, dalo by se téměř nazvat až brutálním. Připravte se na půl litru piva za 80 korun. Nemluvě o dobrých obědech, ty podraží i o 100 procent. Svobodné fórum Pavla Šafra vysvětluje, proč bude opravdu zle. Slovák nám prý zničí českou pivní kulturu a bude mu to jedno.

Babiš zlikviduje celou českou pivní kulturu. Ale jemu je to jedno, jako Slovák tomu stejně nerozumí, truchlí na Šafrově serveru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

České hospody a restaurace mají často už teď problém přežít. „Když se zeptáte majitele, jak to jde, řekne vám, že sotva přežívá, kdyby neměl hospodu ve vlastním a nepomáhali by mu manželka nebo příbuzní, nedokázal by hospodu utáhnout. Hosté pijí nejlacinější pivo za dvacku, z toho má hospodský osm korun. Z nich musí zaplatit nájem, energie, personál, a ještě by si měl vydělat na vybavení a nějaký zisk. Kdyby nekrátil daně, hospoda by zkrachovala už dávno a v obci by nebylo vůbec nic, jen do práce a domů. Celý život,“ píše Jan Jetmar.

Pokud tedy Babiš tvrdí, že od hospod získá dalších 12,5 miliardy, musí k tomu také dodat, že asi 30 procent hospod tím pohřbí. Ty, které přežijí, budou nuceny zdražit pivo na 60 až 80 korun „za jeden kousek“. Vítejte v nové realitě ministra financí a miliardáře. EET tedy zaplatí každý občan, který zajde do hospody. Vydá z peněženky asi 1 250 korun navíc rok co rok. To povede k tomu, že už tak dost spořiví Češi přestanou dávat spropitné a hostinští budou nuceni zvednout platy personálu. A znovu se to odrazí v cenách. Sečteno a podtrženo, zdraží nejen pivo, ale i vaše oblíbená jídla, a to ne málo. Třeba i o 100 procent.  

Celý text najdete zde.

„Skončí tisíce hospod a desetitisíce lidí budou na pracáku. Budeme mít vymazlené hospody, kam budeme chodit jen párkrát do roka ve svátek a usrkávat pivo ze třetinky na stopce. Bude tam krásné, čisté prostředí a nezakouřeno. Ale nebudou tam hosté. Kdo na světě je ochoten dát za desítku gambáč osm pětek? Nikdo. Ani blázen,“ pokračuje autor v popisu neradostné budoucnosti, za kterou budeme moci poděkovat Babišovi.

Současný šéf státní kasy tak během krátké doby rozmetá celou pivní kulturu, ale ani ho to nebude moc trápit, neb je Slovák a pivu stejně nerozumí, dodává pan Jetmar. Miliardář je prý navíc živ z řady dotací, takže může být v klidu. Pokud se tedy proti němu Češi nevzbouří. Už Haškův dobrý voják Švejk přece říkal, že vláda, která zdraží pivo, padne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…