Babiši, Hamáčku, Koudelko. Teror ve Vídni: Pohrůžka Čechům. Je to prý blízko

03.11.2020 9:11

Za útokem ve Vídni, ke kterému došlo včera večer, stojí podle všeho stoupenec organizace Islámský stát. Při útoku byli smrtelně zraněni čtyři lidé, dalších 17 lidí bylo zraněno. Některé servery hovoří o tom, že jeden z útočníků na sobě odpálil pás s výbušninou a dalšího zastřelili policisté, jiné pak uvádějí pouze zprávy o jednom zastřeleném útočníkovi. „Takže pane Babiši, pane Metnare, pane Hamáčku, paní Černochová a další - může se to stát a také se to stane. A brzy. A vás pak budeme my, občané ČR, činit zodpovědnými za oběti. Stejně jako pány Berouna a Koudelku. Začněte konečně dělat to, proč jsme vás volili," vyjádřil analytik Jaroslav Štefec obavu z podobného neštěstí i v České republice.

Babiši, Hamáčku, Koudelko. Teror ve Vídni: Pohrůžka Čechům. Je to prý blízko
Foto: Repro Youtube
Popisek: Údajný útočník z Vídně - záběr z mobilu

Noční střelba ve Vídni si vyžádala sedmnáct zraněných, šest z nich je ve vážném stavu. Zraněním podlehli mimo jiné jeden policista a jedna z kolemjdoucích. Ministr vnitra Karl Nehammer vyzval občany Vídně, aby nadále dnes zůstávali doma a vyhýbali se centru města. 

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí

Podle Nehammera Rakousko nasadilo několik jednotek speciálních sil. Ty pátrají po předpokládaných teroristech. Podle Nehammera se jedná o mobilní pachatele, a tak jednotky pátrají nejen v oblasti Vídně. V pohotovosti jsou bezpečnostní složky po celé Evropě. 

K útoku došlo ve večerních hodinách u synagogy v ulici Seitenstettengasse. Pachatelé podle všeho útočili dlouhými zbraněmi, a to hned na šesti místech. Další verzí je pak ta, že šlo pouze o jednoho pachatele, který střílel na více místech.

„Brutalita, organizovanost a masivnost teroristického útoku ve Vídni, stejně jako faktické selhání rakouských informačních služeb, svědčí o jediném: Žádná evropská země si v tento okamžik už nemůže být jistá před podobnými útoky a je jen otázkou času, kdy se s něčím podobným seznámíme i my, dosud bohorovně klidní obyvatelé ‚sedmé nejbezpečnější země světa‘,“ poznamenal k útoku bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec.

„Komanda sebevražedných zabijáků se dnes zcela volně pohybují po Evropě, převážejí v naprostém klidu zbraně a výbušniny a mohou de facto zaútočit kdekoliv a kdykoliv se jim zamane. Včetně Prahy nebo Brna, kam je to z Vídně co by kamenem dohodil. Rakouské bezpečnostní síly, na rozdíl od francouzských nebo německých, které se ještě relativně nedávno snažily podobné útočníky spíše ukecat než zlikvidovat, i přes překvapivost útoku zareagovaly rychle a účinně. Vídeň sice nemá v čele někoho, jako je statečný čínobijce Hřib, ale zato má viditelně efektivní a funkční plány pro případ teroristických útoků. Kromě vyjádření upřímné soustrasti blízkým obětí útoku tak mohu Rakušákům i pogratulovat k tomu, že jejich političtí představitelé se o ně, na rozdíl od těch našich, starají,“ dodal.

„Co ještě můžeme Rakušákům jen tiše závidět, je rychlost, s jakou nasadili ve Vídni vojenské jednotky k ochraně státních, církevních a památkových objektů. Vojenské jednotky po zuby ozbrojené České republiky, člena NATO, jsou připraveny k podobným zásahům nejpozději do 5 dnů po vyhlášení pohotovosti, případně po návratu z Afghánistánu, Mali, Čadu, Nigeru, Iráku a dalších zemí, kam je naše slavné vlády poslaly bojovat za demokracii a proti terorismu v blahé pitomoučké naději, že ‚nám se přece nic takového nemůže stát‘,“ zmínil Štefec.

„Takže pane Babiši, pane Metnare, pane Hamáčku, paní Černochová a další – může se to stát a také se to stane. A brzy. A vás pak budeme my, občané ČR, činit zodpovědnými za oběti. Stejně jako pány Berouna a Koudelku. Začněte konečně dělat to, proč jsme vás volili. Začněte se starat o naší bezpečnost a o to, aby se totéž co ve Vídni, v Nice nebo v Lyonu nedělo v Praze. Od toho tam nejste. Určitě jste viděli Postřižiny. Krásný film, a krásná hláška před jeho koncem: ‚Musíte se víc snažit, pane správče, jinak vás vyměníme!‘ Vezměte si ji k srdci,“ uzavřel.

Své pak napsal i další bezpečnostní expert David Bohbot. „Když se koukám na záběry z televize, mohu vám říct s jistotou, že toto je úplně jiné než útoky ve Francii. Potýkáme se tu s velmi dobře vycvičenými teroristy. Tento útok byl naplánován velmi pečlivě a podle mne nemá nic společného s židovskou synagogou ani s karikaturami proti Mohamedovi nebo Erdoganovi. Jejich úmyslem je rozšířit teror, chaos a zabít co nejvíce lidí. Celé je to součást dlouholetého plánu nás zničit,“ uvedl.

„Teroristické útoky ve Francii, za kterými stojí spíše jedinci, mstící se za karikování proroka Mohameda a útok ve Vídni, který zatím nasvědčuje, že byl dlouhodobě připravován a realizován na více místech, má zřejmě jedno společné, na což delší dobu upozorňuji. Podařilo se zlikvidovat geografickou dimenzi Islámského státu. Jeho ideová, šířící nenávist k západnímu světu po sociálních sítích a radikalizují muslimské menšiny, zůstala neporažena a bude nás dlouhodobě ohrožovat," podotkl k útoku v rakouském hlavním městě Vídni bezpečnostní expert Andor Šándor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…