Babiši, co řešíš odpadky? Kalousek vytáhl sládkovce, náramně se bavil i Hřib

28.07.2019 7:13

Primátor Prahy Zdeněk Hřib se dostal do sporu s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Důvod byl prostý – odpadky. A při té příležitosti se ozval i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, jenž si vzpomněl na sládkovce...

Babiši, co řešíš odpadky? Kalousek vytáhl sládkovce, náramně se bavil i Hřib
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Cestou z Malostranského náměstí na Karlův most jsem objevil tu podvodnickou směnárnu z letiště. Jo, skutečně mají kurz 18 Kč za euro, a to lákají na nulovou provizi. Na nejvíc exponovaném místě Prahy dělají České republice ostudu tímhle šmejdským kurzem,“ rozzlobil se nejprve Babiš na svém twitteru.

Cestou z Malostranského náměstí na Karlův most jsem objevil tu podvodnickou směnárnu z letiště. Jo, skutečně mají kurz 18 Kč za euro, a to lákají na nulovou provizi. Na nejvíc exponovaném místě Prahy dělají České republice ostudu tímhle šmejdským kurzem. pic.twitter.com/TrPtZ4exMq

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) July 26, 2019

„Volal jsem guvernérovi ČNB a ministryni financí. A doporučím CzechTourismu vyhotovit informační tabule ‚Vítejte v České republice, CzechTourism doporučuje kurz 25 Kč za euro‘ a stejně by to měli udělat i na letišti,“ dodal.

Volal jsem guvernérovi ČNB a ministryni financí. A doporučím CzechTourismu vyhotovit informační tabule „Vítejte v České republice, CzechTourism doporučuje kurz 25 Kč za euro“ a stejně by to měli udělat i na letišti.

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) July 26, 2019

„A pan primátor by mohl zařídit, aby odváželi odpadky, díky,“ zněl poslední Babišův tweet.

A pan primátor by mohl zařídit, aby odváželi odpadky, díky. pic.twitter.com/wwzYa2cpZO

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) July 26, 2019

To se však nelíbilo pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti) a Babišovi opáčil. „Marku Prchale, skvělá příležitost využít naši vylepšenou aplikaci zmente.to. Pojďme společnými silami měnit Prahu k lepšímu! Nahlášené drobné nešvary v co nejrychlejší době vyřešíme,“ uvedl. Babiš se však nedal. „Děkuju, na tu vaši aplikaci jsme koukali a nic moc teda. Vypadá dost zastarale. To jsem myslel, že Piráti jsou na tohle lepší,“ opáčil.

„Před 25 lety interpeloval poslanec za Sládkovu SPR-RSČ ministra dopravy Stráského, aby udělal něco ‚s tím amplionem na nádraží v České Třebové, který chrčí a není mu rozumět‘. Tenkrát se všichni smáli. Dnes se tento styl správy dostal až na premiérskou úroveň,“ poznamenal k tomu Kalousek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…