Babišova ministryně, která prý miluje luxus, dostala sodu od zoufalých průvodců. Ale předtím se smála

12.09.2020 12:46

O Kláře Dostálové, ministryni pro místní rozvoj, se v kuloárech hovoří pravidelně v souvislosti s její údajnou láskou k penězům a luxusu. Když tedy ministryně vyšplhala na střechu jedné z pražských budov, aby pěknou fotkou doprovodila svůj status o tom, kterak pomáhá podnikatelům během pandemie koronaviru, dostala razantní odpovědi. Od průvodců.

Babišova ministryně, která prý miluje luxus, dostala sodu od zoufalých průvodců. Ale předtím se smála
Foto: Archiv PL
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37216 lidí
„V poledne jsme dneska spustili program COVID – Ubytování pro žadatele o dotaci k podpoře ubytovacích zařízení. Po dvou hodinách přišlo 326 žádostí. Na stránkách Státního fondu podpory investic je jednoduchý formulář žádosti, který stačí vyplnit a zaslat datovou schránkou, e-mailem nebo poštou. Pěkný víkend všem. Klára," uvedla ministryně na svém Facebooku, kde má zhruba 4 tisíce fanoušků.

Místo poděkování však přišla poměrně očekávaná reakce. Naštvanost a bezmoc.

„Tak to tleskáme a hotelům to přejeme. Průvodci mohou zatím pomoci zemědělcům se sklizní, aby už konečně dělali rukama, že? A po sklizni se hned napást, aby šetřili výdaje státu a nešli na úřad práce, kam jste je posílala," uvedla jeden z pisatelek. Sama nebyla.

„Pro hotely výborně, jako průvodkyně opravdu závidím," dodala vzápětí druhá.

„Paní Dostálová, je neuvěřitelné a velmi smutné, že musíme bojovat za něco, co za našimi hranicemi běžné funguje. Nejdříve se snaží naši zástupci Vás přesvědčit, že průvodcovská činnost by měla být vázaná na patřičné vzdělání. To jste vyřešila tím, že Vám každý průvodce zaplatí 1000 korun za novou průkazku. Už ani nevím, kolikátá průkazka to bude. A není podle Vás efektivní investovat do profese, která je opět podle Vás v nejbližší době neperspektivní. Bylo by prospěšné pro všechny v téhle zemi, abyste si prostudovala, jak to funguje za našimi hranicemi, a ne stále vysvětlovala, jak to u nás nejde," míní třetí z názorů.

„Paní Dostálová, to je skvělé. A jak pomůžete průvodcům cestovního ruchu? Pro ty žádnou dotaci nemáte? Průvodce jste poslala na úřad práce, že prý pro nás nic udělat nemůžete. Asi jsme jen malá, pro vás politicky bezvýznamná skupina, na rozdíl od hotelů, že?!" dodala další průvodkyně.

Tématu průvodců se budou PL věnovat v samostatném textu, který vyjde tento víkend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…