Babišova ostuda ve sněmovně: Koktání a plavání v paragrafech, které vytáhla ČT

05.05.2014 9:26

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslava Jermanová (ANO) se stala terčem posměšků za to, jakým způsobem řídí schůze. Na jednu takovou, při níž si nevěděla rady s přesunutím jednání na další den, upozornila Česká televize ve svém pořadu 168 hodin.

Babišova ostuda ve sněmovně: Koktání a plavání v paragrafech, které vytáhla ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

„Ve sněmovně se zase nezřídka o zábavu stará jedna z místopředsedkyň, Jaroslava Jermanová. Zejména řízení schůzí je jejím velkým koníčkem. Zmatek na pokračování a následné ukončení schůze Jermanová vyvolala, když se snažila jeden z bodů jednání přesunout na další den,“ uvedl Miroslav Korecký v pořadu České televize 168 hodin, kde má satirickou rubriku s názvem Malostranské korekce.

Koktání a plavání v paragrafech

„Zahajuji hlasování o… O vyřazení bodu číslo čtrnáct z dnešního programu, teda o úpravě programu jednání,“ řekla poslancům při řízení jednání Jermanová.

Záznam z pořadu 168 hodin ZDE, stopáž 19:30

„Já jen, abychom se nevymkli jednacímu řádu Poslanecké sněmovny,“ podotkl předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák.

„Paní místopředsedkyně, postup, o kterém mluvil pan předseda Sklenák, samozřejmě odpovídá jednacímu řádu,“ reagovala na schůzi komunistická poslankyně Zuzka Bebarová-Rujbrová.

„Paní místopředsedkyně, vy jste v této sněmovně dopustila naprosto anarchistický stav,“ uvedla na adresu Jermanové poslankyně za ODS a starostka Prahy 2 Jana Černochová.

„Dobrá, přerušuji schůzi do devatenácti hodin na přání,“ řekla Jermanová. „Do zítřka,“ opravila se po upozornění kolegyně, čímž pobavila přítomné poslance, z nichž někteří reagovali smíchem a potleskem. „Přerušuji dnešní schůzi do zítřejších devíti hodin ráno,“ řekla nakonec Jermanová.

Zákaz alkoholu ve sněmovně během jednání

Bývalá členka ODS Jermanová se do povědomí v rámci svého působení ve sněmovně zapsala svým nápadem na zákaz prodeje alkoholu ve sněmovně, což v březnu posvětil předseda sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). Tento návrh kritizovala řada poslanců, včetně Jany Černochové.

„Je mi úplně fuk, jestli se v Poslanecké sněmovně zakáže prodej alkoholu, nebo ne. Tvrdý alkohol mi nechutná a piju ho jednou za uherský rok a víno si občas dám, s přáteli, což mě vylučuje z pití v Poslanecké sněmovně. Uráží mě, když z toho někdo dělá politické téma dne a dělá z poslanců před celým národem alkoholiky. Jak si paní Jermanová představuje kontrolu těch, co požili? Bude stát u vchodu a dávat nám ráno, v poledne a odpoledne dýchat do balónku a provádět osobní kontrolu zavazadel a vysvlékne nás donaha? Proč se jí někdo nezeptá, jaké poslance vyváděl `nějaký` předseda klubu pro opilost ze sálu sněmovny? Zatím jsem byla na všech schůzích a nic takového jsem nezažila,“ napsala na svém Facebooku Černochová.

„Co takhle krevní testy na kontrolu antidepresiv, jako další zlepšovák produktivity práce sněmovny? Každý klub má ve svých řadách nějakého doktora, takže by mohl ráno provést odběry a podat paní Jermanové hlášení o tom, kdo je způsobilý a kdo ne. Obávám se, že by zrovna lavice hnutí ANO dost prořídla... Je to hloupé, trapné a nedůstojné. Raději budu poslouchat poslance, který si dal panáka slivovice než se koukat na paní Jermanovou v zelené mikině s kapucí, jak nedokáže uřídit Poslaneckou sněmovnu a všichni si z ní dělají srandu,“ uvedla dále na svém facebookovém profilu poslankyně ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…