Babišovo ANO v průzkumu vede. Hnutí Úsvit je bez šancí

21.01.2015 13:22

Podle průzkumu agentury Phoenix research on-line by hnutí ANO nyní volby jednoznačně vyhrálo. Vítěz posledních parlamentních voleb ČSSD je až druhé, a to téměř se sedmi procentním rozdílem. Úsvit u voličů v tuto chvíli nemá šanci.

Babišovo ANO v průzkumu vede. Hnutí Úsvit je bez šancí
Foto: red
Popisek: Preference leden 2015, agentura Phoenix research on-line

Pokud by se volby do Poslanecké sněmovny konaly nyní, vítězem by bylo hnutí ANO, které v průzkumu získalo 23,6 procenta (ve volbách 2013 získalo 18,65 procenta). „Změřená lednová data však ukazují, že se voličská podpora hnutí ANO dostala v minulých měsících na své maximum a začíná klesat,“ komentuje zprávu Jan Kubáček.

Celý průzkum najdete ZDE

Druhou příčku obsadila ČSSD s 16,8 procenty (oproti 20,45 procenty v předčasných volbách 2013). Za hnutím ANO tak zaostává o 6,8 procenta. Vítěze posledních voleb následuje KSČM s 12 procenty. Oproti roku 2013, kdy se dostala do Sněmovny se 14,91 procenty. Postupně tedy komunisté ztrácí, což potvrdily i komunální volby, ve kterých získali 7,8 procent.

Čtvrtou příčku mají lidovci s 6,8 procenty voličské podpory. V těsném závěsu je ODS se ziskem 6,6 procenta hlasů.

Dlouhodobí partneři TOP09 a STAN jsou v průzkumu měřeni zvlášť. TOP09 by získala 6,5 procenta a STAN 2,5 procenta. Stejné podpoře jako STAN se těší i Piráti.

Současná parlamentní strana Úsvit by se do Sněmovny nedostala. V průzkumu by ji volilo pouze 1,7 procenta voličů. Ztráta voličské důvěry se Úsvitu nadále nedaří srovnat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…