Babišovy noviny: Bývalý zástupce ředitele tajné služby se stane velvyslancem v Afghánistánu

04.04.2015 16:00

Někdejší náměstek Úřadu pro zahraniční styky a informace Miroslav Toman se má už v létě stát velvyslancem naší země v Afghánistánu. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes. S ročním zpožděním tak bude následovat svého bývalého šéfa Ivo Schwarze, který se v květnu stal velvyslancem v Izraeli. Listu to měly potvrdit nezávisle na sobě dva informované zdroje blízké Ministerstvu zahraničí.

Babišovy noviny: Bývalý zástupce ředitele tajné služby se stane velvyslancem v Afghánistánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Randák

Jak Toman, tak mluvčí Ministerstva zahraničí Michaela Lagronová odmítli informace deníku jakkoliv komentovat.

Toman měl původně ještě dvě nabídky. Mohl se stát šéfem českého konzulátu v Los Angeles, nebo mohl působit v rámci firmy ČEZ v Turecku. Tyto nabídky ale odmítl, protože si přál významnější pozici.

Deník upozorňuje, že ministerstvo dobře vědělo, proč mu má vyhovět. Rozhněvat si zpravodajce může totiž způsobit velké nepříjemnosti. Přesvědčil se o tom Mirek Topolánek, když jeho vláda sesadila Karla Randáka z pozice ředitele ÚZSI. „Randák byl později označován za člověka, který médiím poskytl fotky a videa z dovolené Topolánka v toskánském Monte Argentariu, kde byl spolu s mocnými lidmi energetického gigantu ČEZ – lobbistou Vladimírem Johanesem a ředitelem Martinem Romanem nebo tehdejším místopředsedou ČSSD Milanem Urbanem,“ upozornily noviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…