Babišův elitní poradce: Buďme připraveni přijímat do našich rodin lidi tmavé pleti

23.04.2015 17:05

Jan Macháček, komentátorská hvězda Lidových novin a rovněž šéf Institutu pro politiku a společnost, provozovaného hnutím ANO, který podle některých médií poskytuje Babišovým poslancům školení, na webu svého domovského deníku vyjevil vizi České republiky plné uprchlíků z Afriky. Měli bychom podle něj vzít jako fakt, že tito lidé zde budou, a „převychovat“ svůj postoj, tak aby byl kdokoliv z nás připraven takového člověka přijmout do rodiny. Macháček utěšuje, že to může být docela „cool“.

Babišův elitní poradce: Buďme připraveni přijímat do našich rodin lidi tmavé pleti
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Břevnovském klášteře proběhla konference Komunismus včera a dnes

Mnohokrát už jsme podle Macháčka slyšeli roztomilé historky, kterak v USA Afroameričané, vychovaní českými emigranty, hovoří slušnou češtinou a nabízejí „kolache“. „Jak je to cool, jak je to roztomilé a takové typicky americké,“ píše komentátor, ředitel think-tanku spřízněného s hnutím ANO a dle Echo24.cz i školitel poslanců Babišova hnutí.

A nyní je prý možné, že tito Afroameričané s roztomilou cool češtinou budou prodávat koláče v každé české vesnici. Stane se tak, jestli vstoupí v platnost dohoda EU o „rozdělení“ uprchlíků připlouvajících po tisících k evropským břehům.

Lidé se podle Macháčka bojí, že Afroameričané naše koláče nebudou nabízet, ale budou nám je ujídat. „Podle průzkumů veřejného mínění to vypadá, že Češi jsou ohledně přijímání uprchlíků nejkonzervativnější v Evropě. Co se týče představy „adopce“ lidí tmavé pleti do rodin, to se už člověk raději neptá, resp. odpověď si raději nepředstavuje,“ píše elitní komentátor Lidových novin.

Celý komentář ZDE

Podle něj se však na fakt, že zde budeme mít Afroameričany, kteří nebudou mluvit nejen česky, ale často ani žádným světovým jazykem, prostě musíme připravit. „Čas na naši převýchovu je tady,“ píše rezolutně.

A dodává, že toto za nás neudělají politici, to si musíme uvědomit sami. „Udělejme si pořádek doma a zeptejme se naší manželky, manžela, dětí a babičky a dědečka, zda jsou na adopci cizince do rodiny připraveni. Tlak na řešení, přípravu a převýchovu musí vytvořit občanská společnost a v ní lidé, kteří půjdou příkladem,“ vzkazuje komentátor.

I v konzervativním Rakousku podle něj již lidé připouštějí, že jednou „z tyrolské chaloupky z okénka s maceškami vykoukne muž tmavé pleti“. Jestliže se prý v EU mluví o fiskální nebo bankovní unii, musí nevyhnutelně následovat debata o „migrační unii“. Nic jiného prý není možné, jestliže má EU dále stát na vzájemné solidaritě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…