Babišův poradce Michl vystoupil v ČT: Nebudu tady říkat nějaké kecy

17.07.2015 23:03

V posledních dnech se Aleš Michl vyjadřoval k situaci v Řecku. V pátečních Událostech, komentářích se ale ekonom Aleš Michl věnoval především stavu českých financí. A jeho slova rozhodně nepotěší české levicové politiky, neboť je ani trochu nešetřil.

Babišův poradce Michl vystoupil v ČT: Nebudu tady říkat nějaké kecy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ekonom Aleš Michl na debatě s veřejností v Ostravě

Ekonom Aleš Michl, který radí také ministru financí Andreji Babišovi (ANO), popsal, jak se to má se snižováním dluhu v Česku. „Nařídilo se všem úřadům a všem ministerstvům, aby centralizovaly své účty v České centrální bance,“ začal Michl. A přitom se zjistilo, že Česko má peníze k použití a nemuselo se zadlužovat tolik.

Ale podaří se nám někdy český dluh splatit? „Nebudu tady říkat nějaké kecy a řeknu to popravdě... Jelikož vidím politickou realitu, tak nevím, co přesně na to říct,“ zaznělo z úst hosta. Za pozitivní ovšem oznasčil to, že alespoň snižujeme rychlost zadlužování. „Aby bylo možné mluvit o přebytcích rozpočtu, tak to by politici museli úplně změnit uvažování,“ pokračoval. Levice by podle jeho názoru musela přestat populisticky rozhazovat.

Z globálního hlediska vidí problém v tom, že celý Západ jede už desítky let na dluh. Dřív to bývalo tak, že Východ zaostával za Západem, ale podívejte se dnes, ekonomickým tahounem je Čína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…