Babišův poslanec Vyzula o demokracii: Lidé dokážou zprznit i dobrou myšlenku

19.10.2014 10:21

Z PROFILŮ Hnutí ANO Andreje Babiše uspělo v komunálních volbách především ve velkých městech. Bez úspěchu ale nezůstalo ani ve středně velkých městech. Za pozornost ale stojí, že se občas rodí pozoruhodné koalice. Údajně pravicové uskupení ANO se nezdráhá domlouvat na spolupráci s komunisty, stalo se to například v Chomutově. Je to v pořádku?

Babišův poslanec Vyzula o demokracii: Lidé dokážou zprznit i dobrou myšlenku
Foto: ANO
Popisek: Rostislav Vyzula

Čtenář vystupující pod přezdívkou Guffi má za to, že není v pořádku, když demokratické strany uzavírají koalice s komunisty. Domnívá se totiž, že se naše společnost ještě stále nevyrovnala s komunistickým dědictvím ani čtvrt století po pádu vlády jedné strany. Poslanec hnutí ANO Rostislav Vyzula podává svůj pohled na věc.

Nevypořádali jsme se s komunisty, ani s některými „demokraty“

Míní, že je to složitá otázka, protože sám zná pár lidí, kteří vyznávají komunistickou ideologii, ale pracují ku prospěchu dnešní společnosti. To neznamená, že bychom se neměli s komunistickou minulostí vyrovnávat. To je nepochybně třeba. To však neznamená, že spolu nemohou spolupracovat slušní lidé, kteří se vzájemně znají.

„Vědí totiž velmi dobře, zda je ten či onen soused morálně slušným člověkem, který nekrade a nepodlehne korupčním nátlakům. Problém lidského pokolení leží totiž v tom, že dokážou zprznit a zneužít i dobrou myšlenku. Dokážou to i s demokracií. A to jen kvůli osobnímu prospěchu. Kolik lidí nás v politice takto zklamalo z politických stran, které mají ve svém názvu ‚demokracii‘. Poškodili naši republiku, poškodili nás všechny a dodnes jsme se s nimi nedokázali vypořádat,“ upozorňuje zákonodárce.

Odpovědi poslance k nahlédnutí také ZDE

A jestliže budou ve městech a na vesnicích spolupracovat slušní lidé, aby odstavili od moci ty, kteří dosud společnost vykrádali, pak jim Vyzula hodlá fandit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …