Bábovka, posera! Minář dal Babišovi ultimátum. Letná skanduje

16.11.2019 15:22

Bábovka, posera, neslo se Letnou na adresu Andreje Babiše při projevu Mikuláše Mináře. Ten nazval hnutí Milion chvilek pro demokracii Maxipsem demokracie a dal premiérovi ultimátum: Pokud se do konce roku nezbaví Agrofertu a nevyhodí Marii Benešovou, může se v lednu těšit na další protesty. A zase se o vašem střetu zájmů dozví celý svět, hrozil.

Bábovka, posera! Minář dal Babišovi ultimátum. Letná skanduje
Foto: Repro ČT24
Popisek: Mikuláš Minář

Po vystoupení zemědělců se ozvalo „zvonění pro Andreje“. A potom přišlo „zásadní vystoupení“ v podobě dlouhodobé pozitivní vize Milionu chvilek. A představil ji Mikuláš Minář.

„Podle fotek ze střechy je vás minimálně stejně jako minule,“ jásal. „Dává nám to silný mandát, protože to ukazuje, že za našimi požadavky je silná váha.“

Anketa

Chystáte se oslavovat 30. výročí ,,Sametové revoluce"?

6%
94%
hlasovalo: 27372 lidí

Pak se obrátil k premiérovi: „Je škoda, že jste s námi včera odmítl diskutovat v České televizi. Já se vás ptám: Dokážete se s námi setkat a tohle všechno nám říct do očí? Věříme, že to dokážete, jinak si lidé řeknou, že jste bábovka,“ smál se. „Bábovka, posera,“ skandovali diváci.

Pak jim Minář ukázal své desky s Maxipsem Fíkem. Na nich bylo napsáno „pozor, hodný, ale moc velký pes“. Milion chvilek podle něj je takovým hodným, ale už hodně velkým psem.

A jako velký pes vymezil „čtyři červené čáry“: justice, média, střet zájmů, abolice.

„Pokud se politici pokusí ovládnout justici, například odvoláním nejvyššího státního zástupce, půjdeme do ulic. Pokud se politici pokusí ovládnout Českou televizi, půjdeme do ulic. Pokud bychom kvůli premiérovu střetu zájmů museli vracet Evropské unii velké peníze, půjdeme do ulic. Pokud by prezident zneužil svou pravomoc a udělil premiérovi milost jen proto, že je to jeho spojenec, tak půjdeme do ulic,“ křičel do mikrofonu.

„Přišel čas říct, pro co jsme,“ avizoval Minář. A proto Milion chvilek rozjíždí novou podpisovou výzvu, neboli „program, který zůstane platný“, i když tu Andrej Babiš dlouho nebude.

Za prvé: Politiky, kteří respektují demokratická pravidla, nelžou, nekradou, nestraší a nejsou ve střetu zájmů.

Za druhé: Chceme občany, kteří se zajímají o stav společnosti a převzali za ní svůj díl odpovědnosti.

Za třetí: Chceme žít v zemi, v níž se daří svobodě a spravedlnosti, která má zdravou krajinu, a kde může každý žít důstojně a rád.

„Záleží mi na demokracii, najdu si pro ní chvilku a v případě potřeby ji budu bránit,“ nese název prohlášení. Pokud jej budou lidé podepisovat, stane se podle Mináře hlídací pes maxipsem.

Milion chvilek následně předložil Minářovými ústy premiéru Babišovi své požadavky: Odvolat Marii Benešovou, a zbavit se Agrofertu – do konce roku. Nebo aby odstoupil z premiérské funkce.

Pokud tak neučiní, může se 7. ledna těšit na „další protest, který bude mít kreativnější podobu“. „A o vašem střetu zájmů se opět dozví celý svět,“ hrozil premiérovi.

„Nepolevíme, dokud neodejdete,“ ujistil premiéra Minář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…