Bakalův komentátor bije na poplach: NATO- to je civilizace. A komunisté nás od ní odstřihnou

15.05.2018 18:34

Komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk podpoří menšinovou vládu Andreje Babiše (ANO) a ČSSD jen za tu cenu, že nás odstřihnou od civilizace. Tedy přesněji řečeno – od NATO.

Bakalův komentátor bije na poplach: NATO- to je civilizace. A komunisté nás od ní odstřihnou
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Ministr Martin Stropnický na Dnech NATO.

Čeští komunisté dali jasně najevo, že se staví proti posílení zahraničních misí české armády. Podle komentátora by to v konečném důsledku mohlo znamenat odtržení Česka od civilizace, přeříznutí provazu západní kotvy naší politiky.

Právě účast českých vojáků v zahraničních misích je naším největším příspěvkem Severoatlantické alianci. Své finanční závazky vůči NATO – dvě procenta HDP – již celá léta neplníme. Pokud se budeme vlažně stavět i k zahraničním misím, podle Honzejka si zaděláme na problém. „To není nějaká technikálie; je to náš zásadní příspěvek NATO, příspěvek ke kolektivní obraně. Bez velké nadsázky lze říci, že to je kotva, která nás drží na Západě. A komunisté se ji pokoušejí odříznout. Při jednání o vládě se tak najednou hraje o samotnou civilizační příslušnost Česka. A nikde není psáno, že to nakonec musí dopadnout dobře,“ zdůraznil v komentáři pro server iHNed.cz.

Prý se tak ukazuje, že komunisté ani dnes nejsou ani dnes, takřka 30 let po sametové revoluci jen „neškodní strejci“, jak se o nich dnes říká. Ve skutečnosti mohou i dnešní komunisté Česku uškodit. Podle Honzejka jsou k tomuto postoji komunisté tlačeni bojem o voliče. Bojem o voliče s SPD Tomia Okamury. Obě strany vykreslují NATO v podstatě jako čerta a vzhlížejí k Rusku.

„Andrej Babiš sice může skuhrat, že mu nic jiného nezbývá, protože s ním nikdo jiný do vlády nechce, Jan Hamáček zase prohlašovat, že brání ‚většímu zlu‘ či že mu jde o záchranu ČSSD. Na jejich odpovědnosti to nic nemění. Pistoli u hlavy jim nikdo nedrží. Na odporu komunistů k zahraničním misím české armády je jasně vidět, že vládnout s nimi opravdu není totéž jako vládnout s jakoukoliv jinou stranou,“ zdůraznil Honzejk.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…