Bakalův šéfreportér se zastal Ladislava Jakla

22.07.2018 16:16

Česká televize ve čtvrtek pozvala do jednoho z pořadů někdejšího spolupracovníka exprezidenta Václava Klause Ladislava Jakla. A strhla se mela. Mnozí lidé ČT vyčetli, že neměla zvát do debaty člověka, který šíří „kremelské nesmysly“. Jako první se v tomto duchu vyjádřil profesor mezinárodních vztahů z Bostonské univerzity Igor Lukeš. Šéfreportér serveru Aktuálně.cz Martin Novák se však Jakla zastal. Lidé jako je spolupracovník Václava Klause prý na obrazovky ČT patří.

Bakalův šéfreportér se zastal Ladislava Jakla
Foto: Archiv PL
Popisek: Ladislav Jakl

Profesor Igor Lukeš a někdejší spolupracovník Václava Klause Ladislav Jakl zavítali do ČT, kde hodnotili politiku 45. prezidenta USA Donalda Trumpa. Zatímco Lukeš nenechal na stávajícím pánovi Bílého domu nit suchou, Jakl ho důrazně hájil. Když to Lukeš slyšel, rozčílil se, jak může ve veřejnoprávní televizi dostat prostor člověk s dlouhými vlasy, který šíří „prokremelské nesmysly“. Na sociálních sítích dali mnozí lidé Lukešovi za pravdu. V diskusích na toto téma nechyběl ani argument, že je nesmysl dělat debaty tak, „že dáte pět minut Hitlerovi a pět minut Židům“.

Své zastánce však našel i Jakl. Jedním  z nich byl i Martin Novák. Podle jeho názoru lidé jako Jakl do debaty na půdě veřejnoprávní televize patří.

„A těch pět minut pro Židy a pět minut pro Hitlera? Dámy a pánové, zachovejme si smysl pro proporce. Hitler je nadužívaný a laciný argument. Popírači holocaustu, rasisté či zkrátka ti, jejichž názory jsou za hranou zákona, na veřejnoprávní televizi opravdu nepatří. Ale to přece není případ Ladislava Jakla, Jaroslava Bašty, Jana Schneidera a dalších. Kdo je chce vytěsnit z České televize nebo z Českého rozhlasu, dělá veřejnoprávním médiím medvědí službu,“ varoval Novák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …