Barák se zahradou, ale školu chcete pražskou kvalitní... Poslanec STAN naštval Středočechy

22.05.2023 22:01 | Ze sítí

Poslanec Jan Lacina (STAN) naštval řadu rodičů svými výroky v rámci řešení problematiky nedostatku míst na školách kvůli tzv. spádové turistice. Lidé by si podle jeho slov měli rozmyslet, zda chtějí bydlet za Prahou a mít zahradu, nebo umožnit studium svým dětem v hlavním městě, uvedl pro Právo.

Barák se zahradou, ale školu chcete pražskou kvalitní... Poslanec STAN naštval Středočechy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jan Lacina

„Když se někdo přestěhuje z Prahy ven, má si to rozmyslet se vším všudy. Lidé chtějí dům se zahradou, ale už nepřemýšlejí o kvalitě školství. To si mají rozmyslet. A ne čerpat jen bonusy, mít kvalitní bydlení se zahradou, ale i kvalitní školu v Praze 6,“ sdělil pro Právo Lacina.

Svými slovy vyvolal na sociální síti vlnu kritiky.

„Vy chcete zavést českou verzi čínského systému hukou? Děkujeme za politiky s jasnou vizí!“ reagoval na Twitteru účet Liberální institut.

 

 

„Za dva roky se budou všichni strašně divit, proč vládu sestaví Andrej. Nejen pan Lacina na to dává jasnou odpověď,“ reagoval Pavel Jan, jak představitelé vládních stran nahrávají lídrovi opozice Andreji Babišovi.

„Pětikoalice s rudými kméry,“ dodal další diskutér.

„To myslíte fakt vážně? Řešením za mě je volit politiky, kteří se občanům a obecně mladým nepokrytě nevysmívají do obličeje. A pro některé, než to retweetnou, ne, opozice na tom není lépe,“ přidal svůj názor Martin Stránský, jde podle něj hlavně o „přenášení viny z chybných/krátkozrakých rozhodnutí politiků na občany“.

„Pan Lacina nám to lidsky vysvětlí. Nemůžeme přece chtít kvalitní školy i někde na vesnici,“ dodal další komentující.

 

 

Bývalý místostarosta Prahy 6 pro redakci CNN Prima NEWS svůj výrok rozvedl. „Vznikla zkratka. Jako městská část musíme primárně hájit zájmy svých obyvatel, proto se letos kolegové rozhodli hájit spádovost důrazněji. Nemyslím si, že by naši obyvatelé měli doplácet na to, že se školství Praha 6 dlouhodobě a intenzivně věnuje, a proto mají naše školy dobrou pověst,“ uvedl radní pro kulturu, sport a volný čas a bezpečnost s tím, že spádovost má zaručovat i zákon.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…