Bárta: Odvolávám se, byla to půjčka. A Kočí je podvodnice

22.06.2012 17:41

Vít Bárta se rozhodl odvolat proti rozsudku, jímž ho soudce obvodního soudu pro Prahu 5 Jan Šott odsoudil za korupci. Stále trvá na své verzi, že se jednalo o přátelské půjčky. Zároveň podává trestní oznámení na Kristýnu Kočí, která jej z uplácení obvinila.

Bárta: Odvolávám se, byla to půjčka. A Kočí je podvodnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s Vítem Bártou

Poslanec a neoficiální lídr Věcí veřejných Vít Bárta podává odvolání proti rozsudku, který mu za podplácení poslanců uložil podmíněný trest. Podle něj se v žádném případě nejednalo o úplatky, ale o půjčku, kterou nabídl svým poslancům ve finančních těžkostech, a ne proto, aby si je zavázal. „V žádném případě jsem nežádal ani náznakem jakoukoliv protislužbu, ani jsem si nekladl žádné podmínky,“ prohlašuje.

Soudu, který trest udělil, vytýká Bárta zejména to, že byl odsouzen za jiný skutek, než je uveden v obžalobě, a rovněž to, že nedostatečně řešil otázku beztrestnosti osoby vyprovokované k trestnému činu.

Kočí musí pykat

Vzhledem k tomu, že orgány činné v trestním řízení ignorovaly výzvu soudu, aby přešetřily chování Kristýny Kočí v celé kauze, rozhodl se Bárta podat sám na poslankyni trestní oznámení. Podle něj se měla dopustit trestných činů podvodu, křivého obvinění a křivé výpovědi.  

„Předpokládám, že tímto trestním oznámením se již budou orgány činné v trestním řízení náležitě zabývat a nebude z jejich strany ignorováno, tak jako tomu bylo doposud u názoru nezávislého soudu,“ uzavírá poslanec Věcí veřejných.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…