Bárta mohl odposlechy z BIS ovlivňovat premiéra, varuje Bublan

22.03.2012 20:24

Pokud odposlechy BIS skutečně získala ABL, je možné, že jimi mohl vydírat Vít Bárta premiéra a další politiky, naznačil poslanec František Bublan. Navíc podle něj může jít o ještě „výbušnější“ informace a my máme k dispozici jen dílčí část.

Bárta mohl odposlechy z BIS ovlivňovat premiéra, varuje Bublan
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Bublan

„ABL měla tři roky tyto informace a možná jich je víc, viděli jsme jen dílčí informace,“ varoval v Interview ČT24 František Bublan, poslanec za ČSSD. ABL totiž podle MF Dnes měla k dispozici nahrávky BIS z rozhovorů bývalého pražského primátora Pavla Béma a podnikatele Romana Janouška.

„ABL se přetransformovala do politické strany, pokud tam jsou nějaké výbušnější informace, pan Bárta může ovlivňovat pana premiéra a další politiky,“ obává se Bublan. Vít Bárta byl totiž v době, kdy ABL údajně získala nahrávky, v čele bezpečnostní agentury.

Bublan ovšem doufá, že informace z nahrávky nebudou nijak ovlivňovat soud, který právě s Bártou probíhá. „Ten soudce si to nemůže dovolit,“ odmítl člen stálé komise pro kontrolu BIS.

Nyní se bude prošetřovat, kdo přišel v BIS s nahrávkou do styku a kdo ji případně mohl okopírovat a zaslat do médií. Bublan však předpokládá, že nahrávku slyšel jen malý okruh lidí, a tak nebude složité odpověď vypátrat. Podle něj je velká chyba, že taková informace z BIS unikla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…